RİZE'NİN EVLADI, CUMHURBAŞKANI VE AK PARTİ GENEL BAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN , 80 BİN KİŞİNİN REKOR KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN MİTİNG'TE RİZE'Lİ HEMŞEHRİLERİYLE BULUŞTU

RİZE'NİN EVLADI, CUMHURBAŞKANI VE AK PARTİ GENEL BAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN , 80 BİN KİŞİNİN REKOR KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN MİTİNG'TE RİZE'Lİ HEMŞEHRİLERİYLE BULUŞTU

Rize’nin evladı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 80 bin kişinin rekor katılımıyla gerçekleştirilen mitingde Rize’de hemşehrileriyle buluştu.

RİZE EVLADINI BAĞRINA BASTI

Rize’nin evladı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 80 bin kişinin rekor katılımıyla gerçekleştirilen mitingde Rize’de hemşehrileriyle buluştu.

cumhurbaskani-erdogan-rizede-6.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki konuşmasında, "Şu muhteşem katılıma bakın. Siyasette bugüne kadar Rize'mde böyle bir katılım görmemiştim. Bugün bir başka. Bu 14 Mayıs'ın müjdesidir." dedi.

HAVALİMANI ŞEHRE AYRI BİR GÜZELLİK KAZANDIRIYOR

Rizelilerle, 21 yılda 15 seçim zaferine imza attıklarını, Türkiye'yi tarihinin en büyük başarılarıyla beraber tanıştırdıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Havalimanından yollara, köprülerden tünellere nice yatırımı ülkemize yine son 21 yılda beraberce kazandırdık. Az önce havalimanımıza indik, elhamdülillah. Rize-Artvin Havalimanı'nın o güzelliği Rize'ye ayrı bir zenginlik kazandırıyor. Ben Rize'nin uşağıyım, bu hizmet olacak. İnşa ettiğimiz yollarla Rize'yi sadece İstanbul'a, Antalya'ya, Diyarbakır'a değil, Avrupa'dan Asya'ya tüm dünyaya bağladık. Rize ile birlikte ülkemizin 81 vilayetini eser ve hizmetlerimizle nakış nakış işledik."

cumhurbaskani-erdogan-rizede-26.jpg

ÇAY FİYATI 11 LİRA 30 KURUŞ OLDU

Kendilerinin Rize ve çay üreticileri için yaptıklarının ortada olduğunu belirten Erdoğan, "Rızkını çaydan kazanan hemşehrilerimi hep en güçlü şekilde destekledik. Şimdi sizlerle bu yılki yaş çay alım fiyatını paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz yıl destek ödemesiyle birlikte yaş çaya kilo başına 7 lira alım fiyatı vermiştik. Bu yıl için, yine destek ödemesiyle birlikte yaş çay alım fiyatını kilo başına yüzde 64 artırarak 11 lira 30 kuruşa çıkartıyoruz. Yeni çay alım fiyatının hayırlı olmasını diliyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çay işçilerimizin 4 aylık çalışma süresini 6 aya biz çıkarttık. İşçilerimizin çalışmadıkları dönemlerdeki sağlık sigortası sorununu biz çözdük. Mevcut sıkıntılarımızı da hal yoluna yine biz koyacağız. Arkadaşlarıma gereken çalışmayı yapmaları için talimatı verdim. Yeter ki biz aramıza kimseyi sokmayalım, yeter ki biz birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Gerisi Allah'ın izniyle gelecek, ülkemizin imkanları genişledikçe gereken neyse o yapılacaktır.”

cumhurbaskani-erdogan-rizede-23.jpg

RİZE’DE 21 YILDA 64 MİLYAR TL’LİK KAMU YATIRIMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinin meydanlarda ne söz veriyor, neyi taahhüt ediyorlarsa, göreve geldiklerinde bunları tek tek hayata geçirdiklerini bildirdi.

Bu anlayışla, Rize'de son 21 yılda 64 milyar liralık kamu yatırımı yaptıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde 2 bin 11 yeni derslik inşa ettiklerini, kente üniversite kazandırdıklarını söyledi.

RİZE’DE HER ALANDA BÜYÜK ESERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlik ve sporda 5 bin 962 yatak kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtıklarını, 110 spor tesisi yaptıklarını, sosyal yardımlarda ihtiyaç sahibi hemşehrilerine toplam 1,5 milyar lira kaynak aktardıklarını ifade etti.

Sağlıkta 911 yataklı 11 hastane dahil 29 sağlık tesisi inşa ettiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatak sayısı 800 olan Rize Şehir Hastanesi ve 100 yataklı Güneysu Devlet Hastanesiyle birlikte 15 tesisle ilgili süreçlerin devam ettiğini, çevre ve şehircilikte TOKİ eliyle 5 bin 189 konut projesini hayata geçirdiklerini anlattı.

80 BİN KİŞİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi bugün burada karşımda aldığım resmi rakam ne biliyor musunuz? Rize, 80 bin kişiyle burada. Elhamdülillah, bu, bir şeyi gösteriyor. Ne diyor Rize, 'Biz gümbür gümbür sandığa gidiyoruz'. Şimdi de Rize'de İlk Evim'le 1100 konut yapıyor, İlk Arsam'la 300 altyapısı hazır arsa veriyoruz. Şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 1451 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. Rize'nin adeta sembolü haline gelen Ayder yaylamızın yolunu ve altyapısını yeniledik. Burada, yaklaşık 2 bin araçlık kapalı otoparkla birlikte bir termal tesisin, konaklama birimlerinin, Gelintülü Şelalesi Seyir Teras'ının yapımı sürüyor."

RİZE’DE REKOR OY

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar yaptığı açılış konuşmasında, “Bugün günlerden Rize, muhteşemsin Rize. Öyle bir liderle siyaset yapıyoruz ki; 1994’te İstanbul belediye başkanı olduğunda İstanbul’un kaderini değiştiren adam Recep Tayyip Erdoğan, 2003 yılında başbakan olduğunda Türkiye’nin kaderini değiştiren adam Recep Tayyip Erdoğan, 2014’te Cumhurbaşkanı olduğunda dünya beşten büyüktür, daha adil bir dünya mümkün söylemleriyle dünyanın tarihini değiştirmeye başlayan Recep Tayyip Erdoğan. Bizlerin okuduğu tarih kitaplarında tarihi olaylar tarih öncesi ve sonrası, milattan önce ve sonra diye anlatılır. Torunlarımızın okuyacağı tarih kitaplarında ise Recep Tayyip Erdoğan öncesi ve sonrası olarak anlatılacak. Böyle bir liderle siyaset yapmanın bize nasip olduğu için Allah’a hamd ediyorum. Böyle bir lidere olan teşekkür borcumuzun ifa edileceği tarih 14 Mayıstır. Cumhurbaşkanımızı rekor bir oyla yeniden cumhurbaşkanı seçeceğiz. 14 Mayıs Rize’de, yeni bir rekorla 3-0 ama 5-0’lık bir sonuçla kazanacağımız tarih olacak.” dedi.

ÜLKEMİZİN KADERİ DEĞİŞTİ

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin konuşmasında, “21 yıldır Rize’mize ve Türkiye’ye verilen hizmetleri hep beraber görüyoruz. Ülkemizin kaderinin nasıl değiştiğini hep beraber görüyoruz. Rize’mizde bütün ilçelerimizde kentsel dönüşümlerle, millet bahçeleriyle, alt ve üst yapıdaki hizmetlerin büyük bölümünü bu 21 yılda gördük. Lojistik merkezle, havaalanıyla, Ovit Tüneli’yle geleceğe uzanan Rize’mizle beraber dünya liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılayacağız. Türkiye’nin çimentosu olan Rizeliler olarak bu alandan öyle bir ses vereceğiz ki; bütün dünya bizi ve vereceğimiz net mesajı dinleyecek.” diye konuştu.

Mitingin sonunda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Rize Milletvekili Adayları Muhammed Avcı, Av. Harun Mertoğlu ve Yılmaz Katmer ile birlikte sahnede vatandaşları selamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.