Rizespor ile Fenerbahçe, 28. Kez Karşı Karşıya Gelecek

Rizespor ile Fenerbahçe, 28. Kez Karşı Karşıya Gelecek

Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe, 28. kez karşılaşacak. Sarı-Lacivertliler'in, geçtiğimiz maçlarda rakibine 15'e 6 kez üstünlük sağladı.

Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında yapacakları maç ile birlikte 28. kez karşı karşıya gelecek.
Geride kalan karşılaşmalarda yeşil-mavililerin 6, sarı lacivertlilerin 15 galibiyet bulunurken, 6 maçta eşitlik bozulmadı. Çaykur Rizespor'un attığı 27 gole, İstanbul ekibi 53 golle karşılık verdi.
1979 yılında ilk kez karşı karşıya gelen ve Rizespor'un 2-1'lık galibiyeti ile başlayan 37 yıllık mazide, bugüne dek yapılan 27 maçta Fenerbahçe kulübünün üstünlüğü göze çarpıyor.
İki takım en son 2007-2008 sezonunda iki kez karşılaştı. Kadıköy'deki maçta iki takım birer gol bulurken, maç 1-1 berabere sona erdi. Rize'deki maçta ise sarı-lacivertliler 4-2 kazanarak üç puanı hanesine yazdırmıştı.
RİZE'DE DE Fenerbahçe ÜSTÜN
Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe arasında Rize'de yapılan maçlarda sarı lacivertlilerin üstünlüğü bulunuyor. İki takım şimdiye dek Rize'de 14 maça çıktılar. Bu maçlarda ev sahibi takım 4 kez kazanırken, 6 kez mağlup oldu. Taraflar dört maçta ise eşitliği bozamadı.
EN FARKLI SKOR
Fenerbahçe, Rizespor karşısındaki en farklı skorlu galibiyetini 1986 yılında İstanbul'da yapılan lig maçında 6-0'lık skorla aldı.
Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında yarın 19.00'da Yeni Rize Şehir Stadyumu'nda oynanacak olan maçı Yunus Yıldırım yönetecek


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.