Rize'ye Beklenen Onkoloji Uzmanı Geliyor

Rize'ye Beklenen Onkoloji Uzmanı Geliyor

Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Ankara'dan bir tıbbi onkoloji uzmanı Rize’de görevlendirildi. Uzmanın, önümüzdeki Çarşamba gününden itibaren Rize'ye gelerek görevine başlayacağı öğrenildi.

Eylül ayının başında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Hacere Karakan Onkoloji Hastanesi'nde görev yapan tek onkoloji uzmanının da tayini çıkmış, uzmanın hastaneden ayrılmasının ardından şehirde görev yapan onkoloji uzmanı kalmamıştı. Yaşanan bu olayın ardından birçok kanser hastası zor durumda kalmış ve tedavi olmak için başta Trabzon olmak üzere başka illere gitmek zorunda kalmıştı.

Bu durum üzerine çevre illerden geçici doktor talebinde bulunan ve bu talebine olumlu yanıt bulamayan Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nun yoğun çabaları sonucunda Ankara'dan bir tıbbi onkoloji uzmanı Rize’de görevlendirildi. Uzmanın önümüzdeki Çarşamba gününden itibaren gelip görevine başlayacağı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan Rize İl Sağlık Müdürlüğü'ne verilen bilgide, Rize'ye gelecek olan doktorun görev sürecinin dolmasının hemen ardından diğer doktorun şehre geleceği ve artık Rize'nin onkoloji uzmanından yoksun kalmayacağı ifade edildi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bu konuda gösterdikleri emeklerden dolayı Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci ile Rize Valisi Kemal Çeber'e ve Rize milletvekillerine teşekkür edilirken tedavileri aksayan kanser hastalarından özür dilendi.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.