"Rize'ye Bir Yüksek Okul Yeterli" İmiş

"Rize'ye Bir Yüksek Okul Yeterli" İmiş

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin (RTEÜ), dünyanın en iyi üniversiteleri arasına girmesi birilerinde hazımsızlık yarattı.

RTEÜ'nün Times Higher Education’ın (THE) hazırladığı '2021 yılı Dünyanın En İyi Üniversiteleri' sıralamaları sonuçlarına göre dünyanın en iyi üniversiteleri arasına girmesi kamuoyunda takdir toplarken bazı isimlerde ise hazımsızlık yarattı.


Merhum Turgut Özal'ın Başbakan Başdanışmanlığı ve Başbakan Özel Kalem Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevlerinde bulunan, 2009 yılında polisle girdiği küfürlü kavgadan sonra kesin ihraç istemiyle AK Parti MYK'sı tarafından Müşterek Disiplin Kurulu’na oybirliğiyle sevkedildikten sonra partiden istifa eden Feyzi İşbaşaran'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım görenlere "pes" dedirtti.

s-4d16173bbee1f54011363c6dba49ed604a651a7e.webp


Halen Londra'da yaşayan ve 2014 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya hesabından yaptığı hakaret nedeniyle göz altına alınan İşbaşaran, RTEÜ'nün dünyanın en iyi üniversiteleri arasına girmesini içine sindiremeyeck olacak ki; sosyal medya hesabından skandal bir açıklamaya imza attı.

162059-cover.jpeg


İşbaşaran, paylaşımında "Devir dönecek, bu tabela oradan inecek ve bu üniversitenin mal varlığı 45 dakika mesafedeki Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne devredilecek. Rize’ye üniversiteye gerek yok, bir yüksek okul yeterli." ifadelerini kullandı.

feyzi-1.png

İşbaşaran'ın bu talihsiz sözleri büyük tepki toplarken bir tepki de Rizeli avukat Mücahit Birinci'den geldi. 2012-2014 yılları arasında AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkan Yardımcılığı, 2014-2019 yılları arasında meclis üyeliği ve grup başkanvekilliği de yapan Birinci, İşbaşaran'ın bu sözlerini "Bakalım Rize'li hemşehrilerim senin gibi düşünüyor mu? Bu nasıl bir jakoben, tepeden bakış!" sözleriyle eleştirdi.

gnh.png

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.