Rte üniversitesi ile itü arasında işbirliği protokolü imzalandı

Rte üniversitesi ile itü arasında işbirliği protokolü imzalandı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve inovasyon konularında işbirliği protokolü imzalandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA, beraberindeki Genel Sekreter Tayfun KINDAP ile birlikte Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine ziyaret gerçekleştirdi. Heyet, Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ öncülüğünde ilk olarak Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulunu gezdi.
Ardından misafirlerini makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Her iki üniversite arasında yapılan işbirliği protokolünün esas amacının, ülkemize katkı sağlamak olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ: “ İstanbul Teknik Üniversitesi ile birlikte başarılı çalışmalar ortaya çıkaracağımıza inanıyorum.” dedi.
Rize’de bulunmaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu kaydeden İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA, insanı ve tabiatıyla Rize’nin yüksek bir potansiyele sahip olduğunu kaydetti. Rektör Prof. Dr. Mehmet KARACA, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile imzaladıkları protokolün her iki üniversiteye de hayırlı olmasını diledi.
İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA günün anısına Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ’a çeşitli hediyeler takdim ederken, Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ ise İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA’ya Üniversitenin şiltini sundu.
Ardından Rektörlük Toplantı Salonu’nda işbirliği protokolü gerçekleştirildi. İşbirliği protokolünde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Adnan MİDİLLİ, İTÜ Genel Sekreteri Tayfun KINDAP ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Rıza KÖROĞLU da hazır bulundu.  RTE Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi arasında imzalanan protokole göre:
Her iki üniversite eğitim-öğretim deneyimlerini paylaşacak, araştırma-geliştirme ve inovasyon kapsamında ortak çalışmalar yapacak ve sonuçları ortak kullanıma açacak, her iki üniversitenin öğretim üyeleri, yardımcıları, araştırmacıları ve öğrencileri arasındaki bağ daha da güçlendirilecek.
Protokolün ardından RTE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif YILMAZ ile İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA ve beraberindekiler, Rize Valisi Nurullah ÇAKIR’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali ÇAKIR, iki üniversite arasında gerçekleştirilen işbirliğinin memnuniyet verici olduğunu belirtti.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.