RTEÜ Öğrencileri Ödülleri Topladı

RTEÜ Öğrencileri Ödülleri Topladı

Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında “Yunus Emre Makale Yarışması” düzenlendi

. Yarışmada Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü’nden Emre ARAS ve İlahiyat Fakültesi’nden Merve ÖZDEMİR mansiyon ödülüne layık görüldü.

Konusu, “Yunus’a ve Günümüze Tesirleriyle Hoca Ahmet Yesevi ve İmam Maturidi” olarak belirlenen yarışma, Türkiye genelindeki üniversite öğrencileri arasında yapıldı. Eskişehir’in Mihalıççık İlçesi’ne bağlı Yunus Emre Beldesi’nde gerçekleştirilen organizasyon, Yunus Emre’nin dünya görüşü, insan sevgisi, sanatçı kişiliğinin yaşatılması, düşüncelerinin toplumun tüm kesimlerince tanınması ve özellikle gençlerin bu değerleri öğrenip özümsemesi amacını güdüyor. 54 katılımcının yer aldığı yarışmada birinciliğe değer eser bulunamazken Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü öğrencisi Emre ARAS, “Yunus’ta Ahmet Yesevi ve Maturidi Eksenli Akli ve İradi Bir Çağrı: Aşk Eşiğinde Ölüm” başlığı altındaki, İlahiyat Fakültesi’nden Merve ÖZDEMİR ise, “Yunus’u Anlamanın İmkânı Üzerine” konulu makalesi ile mansiyon ödülünün sahibi oldu.

Törene Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi AVCI, Eskişehir Valisi Kadir KOÇDEMİR, BBP Genel Başkanı Mustafa DESTİCİ, milletvekilleri Ülker CAN, Salih KOCA, 1. Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Abidin ÜNAL ve çok sayıda kişi katıldı.








Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.