RTEÜ ve Türk Savunma Sanayii Müsteşarlığı İşbirliği Yapacak

RTEÜ ve Türk Savunma Sanayii Müsteşarlığı İşbirliği Yapacak

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ )ile Türk Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında ortak projelere imza atılması amacıyla çalışma başlatıldı.

  Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve RTEÜ Geliştirme Vakfı Denetleme Kurulu Başkanı Hasan Kemal Yardımcı öncülüğünde; Makine Kimya Enstitüsü Daire Başkanı Akif Akgül, Sarsılmaz Fabrikası Genel Müdürü Latif Aral Alış, Roketsan Genel Müdürü Eyüp Kaptan, Savunma Sanayi Müsteşarlık AR-GE Daire Başkanı Zübeyde Çağlayan, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Faruk Özlü, Savunma Sanayi Teknoloji ve Yönetim Şube Müdürü Deniz Demirci, Havelsan Genel Müdürü Sadık Yamaç, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Özcan Kahramangil’den oluşan heyet üniversiteye ziyaret gerçekleştirdi.

  Misafirlerini makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ Rize’deki mevcut dinamiklerin bir an evvel harekete geçirilmesi ve geliştirilmesi için sürekli projeler üreten Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin, AR-GE çalışmalarına da büyük önem verdiğini belirtti. Rektör YILMAZ, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Türk Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında oluşturulacak işbirliği ile Rize başta olmak üzere, bölge ve ülke yararına daha iyi işlerin ortaya çıkacağını söyledi.
Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yardımcı; üniversite ile Türk Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında var olan ilişkinin yeni projelerle daha da artırılması, ayrıca Rize’nin Ardeşen İlçesi’nde bulunan ve silah sanayinin önemli ismi olan ASİLSAN’ın harekete geçirilmesi ile dünya çapında marka değeri yüksek ürünlerin ortaya çıkarılması gerektiğini kaydetti.

  Görüşmede, Üniversitenin Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan MİDİLLİ, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve ROKETSAN işbirliği ile hazırlanan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına sunulan projeyi hatırlattı. Sonuçları Türkiye’nin savunma ve uzay alanındaki çalışmalara önemli katkılar sağlayacak olan “Hava-Uzay Araçlarında Kullanılan Yüksek Sıcaklık Uygulamaları İçin Nano Yapılı Kaplama Geliştirilmesi” projesi kapsamında, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde yürütülecek çalışmalar Araştırma ve İnovasyondan sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Midilli başkanlığındaki araştırma ekibi tarafından gerçekleştirilecek ve tek/çok tabakalı kompozit kaplamaların ısıl analizleri yapılacak. Midilli ayrıca, ülke kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılmasını sağlaması amacını güden yeni projeler ürettiklerini de kaydetti.







Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.