RTEÜ'DE Amerikan Beyaz Kelebeğinin Zararlı Etkileri Araştırılacak

RTEÜ'DE Amerikan Beyaz Kelebeğinin Zararlı Etkileri Araştırılacak

Fındık zararlısı olan Amerikan Beyaz Kelebeğine karşı geliştirilen ve yürütücülüğünü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin yaptığı proje desteklenmeye hak kazandı.

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM), Ar-Ge Destek Programı 17. Proje Çağrısı Kapsamında “Hyphantria Cunea Granulovirus (Hycugv) Orjinli Yerel Viral Biyopestisitin Amerikan Beyaz Kelebeği (Hyphantria cunea, Drury, Lepidoptera: Arctiidae)’nin Mücadelesinde Kullanılma Potansiyelinin Saha Koşullarında Araştırılması (TAGEM-21/AR-GE/08)” başlıklı proje desteklenmeye hak kazandı.


Yürütücülüğünü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin yaptığı projenin ortağı Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü, Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi ve AGROBEST GRUP firması olacak.


RTEÜ Pazar Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Bayramoğlu’nun yürütücüsü olduğu, Prof. Dr. İsmail Demir, Doç. Dr. İslam Saruhan, Dr. Öğr. Üyesi Dönüş Gençer, Yüksek Ziraat Mühendisi Zeynep Şahin Taylan ve Ziraat Mühendisi Cemil Pehlevan’ın araştırmacı olarak yer aldığı proje ile önemli bir fındık zararlısı olan Amerikan Beyaz Kelebeğine karşı geliştirilen prototiple viral biyopestisitin saha koşullarındaki zararlı etkinliğinin araştırılması hedefleniyor.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.