RTEÜ’de Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye Uluslararası Göçmenler Günü Etkinliği Düzenlendi

RTEÜ’de Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye Uluslararası Göçmenler Günü Etkinliği Düzenlendi

Rize Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İş birliği ile Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye Uluslararası Göçmenler Günü, Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Program öncesi, Kampüs Yaşam Merkezinde (KYM) Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Vali Yardımcısı Kübra Baka Kılıç ile il yöneticileri ve RTEÜ’de eğitim gören uluslararası öğrencilerin katılımı ile kahvaltılı toplantı gerçekleştirildi. 
Ardından Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonuna geçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başlayan programda Rize İl Göç İdaresi Müdürü Mürüvvet Serap Aydın ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir selamlama konuşması yaptılar.
Türk kültürünü yansıtan “Büyüksün Türkiye”, “Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Bursu Tanıtım Filmi”, “Tanısan Sen De Seversin” ve “Rize Tanıtım Filmi” katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. 
Toplantıda, Rize İl Göç İdaresi Müdürlüğü İl Göç Uzmanı Fatih Aydın “İkamet İzni İş ve İşlemleri”, RTEÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı personeli Ramazan Ekinci “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Uluslararası Öğrenci İş ve İşlemleri” ve Rize Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü Sosyal Güvenlik Denetmeni Yasin İsmail “Genel Sağlık Sigortası Şartları” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.
Konuşmalarda, her yıl 18 Aralık'ta kutlanan Uluslararası Göçmenler Gününün dünya çapında göçmenlerin ve yerinden edilmiş insanların yaşamları ve sorunları konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemek amacıyla kutlandığı hatırlatıldı. Ayrıca, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelip Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde eğitim-öğretimini sürdüren uluslararası öğrencilerle ilgili istatistiklere de yer verildi.
18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü münasebetiyle düzenlenen program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

whatsapp-image-2021-12-17-at-10-11-55-1.jpeg

whatsapp-image-2021-12-17-at-15-54-12.jpeg

whatsapp-image-2021-12-17-at-15-56-22.jpeg

whatsapp-image-2021-12-17-at-15-56-29.jpeg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.