RTEÜ’de Ürojinekoloji Cerrahi Workshop Sempozyumu

RTEÜ’de Ürojinekoloji Cerrahi Workshop Sempozyumu

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği ve Türk Ürojinekoloji ve Pelvik Rekonstrüktif Cerrahi Derneği tarafınca düzenlenen Ürojinekoloji Cerrahi Workshop başlığı altındaki sempozyum Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Sempozyum Türk Ürojinekoloji ve Pelvik Rekonstrüktif Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Fuat DEMİRCİ’nin açılış ve teşekkür konuşmasıyla başladı.

Ardından Oturum Başkanları Prof. Dr. Ayşe Filiz AVŞAR ve Doç. Dr. Seda Güvendağ GÜVEN davet edildi. Böyle bir etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden AVŞAR ve GÜVEN, hastane yönetimini ve kadın hastalıkları kliniği hekimlerini tebrik edip, sırasıyla konuşmacıları kürsüye davet etti.

İlk olarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nden Yrd. Doç Dr. Ülkü Mete URAL, “Üriner inkontinans ve pelvik organ prolapsuslu olgunun değerlendirilmesi” konusunda sunum yaptı.

Prof. Dr. Fulya DÖKMECİ, stres üriner inkontinans cerrahi tedavisinde midüretral slingler konusunu anlatırken Doç. Dr. Orhan ÜNAL ise, stres üriner inkontinansın tedavisinde mini slingler ve paraüretral enjeksiyonlar konusunda bilgiler verdi.


Daha sonra Prof. Dr. Önay YALÇIN; prolapsusa eşlik eden inkontinansa yaklaşım, Prof. Dr. Fuat DEMİRCİ de, apikal prolapsusun cerrahi tedavisinde yeni yöntemler, cerrahi kitler ve robotik sakrokolpopeksileri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Prof. Dr. İsmail Mete İTİL, pelvik organ prolapsuslarında konvansiyonel cerrahi yöntemleri, oturumun son konuşmacısı olan Prof. Dr. Petek KAPLAN ise; prolapsus ve inkontinans cerrahisi komplikasyonlarında yönetim konusunda sunum yaptı.

Programın tartışma bölümünde Prof. Dr. Haldun GÜNER ve Prof. Dr. Hulusi GÜREL yönetiminde anlatılan konularla ilgili katılımcılardan gelen sorular cevaplandırılarak, konularla ilgili deneyimler paylaşıldı. Ardından bilgi ve birikimlerini aktaran konuşmacılara Üniversitenin Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Seda GÜVENDAĞ tarafından plaket ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Ayrıca tüm katılımcılara da programa iştiraklerinden dolayı katılım belgesi verildi. Programın ikinci yarısında ameliyathanede gerçekleştirilen cerrahi müdahale canlı olarak konferans salonuna aktarıldı.

Prof. Dr. Niyazi AŞKAR ve Doç. Dr. Bünyamin BÖREKÇİ yönetiminde yapılan operasyonları konferans salonundaki ekranlardan canlı olarak izleyen katılımcılar, işlemler sırasında merak ettikleri soruları sorma imkânı buldular. Rize geneli ile çevre illerden kadın hastalıkları ve doğum hekimlerinin katıldığı sempozyum oldukça ilgi gördü. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Seda Güvendağ GÜVEN emeği geçen herkese teşekkür ederek, Ekim ayında tekrar bir sempozyum düzenlemeyi planladıklarını belirtti.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.