RTEÜ’YE 4 TÜBİTAK Projesi Daha

RTEÜ’YE 4 TÜBİTAK Projesi Daha

RTEÜ’YE 4 TÜBİTAK projesi daha almayı başardı.

 

Bilim, teknoloji ve inovasyona büyük önem veren Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, TÜBİTAK tarafından yapılan projelerin bölgesel değerlendirme çalışmasında dördüncülüğü elde etti. Çalışmaya Karadeniz Bölgesi’nde yer alan birçok üniversite katıldı. Bu kapsamda üniversite geçmiş yıllarda olduğu gibi 2013 Mart dönemi TÜBİTAK projelerinden de pay almayı başardı.

 ,Kurulduğundan bu yana, Haziran 2013 tarihine kadar Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi adına alınan TÜBİTAK araştırma, kariyer ve hızlı destek projelerinin sayısı 24’e ulaştı. RTEÜ Strateji Daire Başkanlığı’nın verdiği verilere göre,

 

 

 

Yılı

 

Proje Türü

 

Proje Adedi

 

2006

 

Araştırma

 

1

 

2007

 

-

 

-

 

2008

 

Araştırma

 

1

 

2008

 

Hızlı Destek

 

2

 

2009

 

Hızlı Destek

 

1

 

2010

 

Araştırma

 

1

 

2011

 

Araştırma

 

3

 

2011

 

Kariyer

 

1

 

2012

 

Araştırma

 

1

 

2012

 

Hızlı Destek

 

4

 

2013

 

Hızlı Destek

 

2

 

2013 (2012 Eylül Dönemi)

 

Araştırma

 

1

 

2013 (2012 Eylül Dönemi)

 

Kariyer

 

2

 

2013 (Mart Dönemi)

 

Araştırma

 

3

 

2013 (Mart Dönemi)

 

Kariyer

 

1

 

Toplam

 

                                      24 proje

 

 

 

 

 

 

Tablodaki değerlendirmede sadece TÜBİTAK araştırma, kariyer ve hızlı destek projeleri dikkate alınırken TÜBİTAK ARDEB tarafından yapılan değerlendirmenin ardından 2013 Mart dönemi Araştırma ve Kariyer Projeleri sonuçları da açıklandı. Panel değerlendirme süreci olumlu sonuçlanan ve Proje Teşvik ve Destekleme Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 6. maddesinin ilk fıkrası çerçevesinde, mali ilkeler ve benzeri konularda değerlendirilmesine geçilen projelerin yürütücüleri ve bağlı bulundukları kurumlar belirlendi.

 

Bu kapsamda, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 3 araştırma projesi ve 1 kariyer projesiyle Karadeniz Bölgesi’ndeki üniversiteler arasında dördüncülüğü elde etti. Bu verilere ait değerlendirme şu şekildedir.

Konuyla ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ, “Bugün, araştırma-geliştirme, inovasyon-ticarileştirme ve istihdam yaratma faaliyetlerinin dünya ekonomisine yön verdiği bir çağda yaşıyoruz.” Araştırma-geliştirme, inovasyon-ticarileştirme ve istihdam yaratma faaliyetlerini gerçekleştiremeyen üniversiteler, küreselleşen dünyanın ekonomik ve teknolojik baskısı altında, zamanla, maalesef benliklerini kaybedeceklerdir. Bunun yanında, teknolojik anlamda yenilikçi ve basit düşünemeyen, toplumun teknolojik ihtiyacını ve ruhunu algılayamayan üniversiteler de, evrenselleşme yerine yerelleşmeye mahkum olacaklardır. Bu çerçevede Üniversitemizin temel amacı, sadece eğitim-öğretim yaptırmak değil; aksine; araştırma-inovasyon temelli kaliteli eğitim-öğretim yaptırmak; nitelikli öğrenci yetiştirmek; özverili servis sunmak ve araştırma-geliştirme, inovasyon-ticarileştirme ve istihdam oluşturma faaliyetlerini de gerçekleştirmektir. Bu düşünceler ışığında, Üniversitemize proje kazandıran tüm öğretim elemanlarımızı tebrik ediyorum.” dedi.

2013 Mart dönemi TÜBİTAK 1001 ve TÜBİTAK 3501 kariyer projelerinde 4 projeyi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne kazandıran Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nden Doç. Dr. Hasan BALTAŞ; Doğu Karadeniz Bölgesi denizel ortamının ağır metal kirliliğinin tespiti ve midye türünde bazı ağır metallerin Adsorbsiyon kapasitelerinin ortaya konması, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Cemal SANDALLI; Bazı bitki yaprak, çiçek ve tohum özütlerinden replikatif DNA polimeraz inhibitörlerinin izolasyonu ve karekterizasyonu, Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf BEKTAŞ; Türkiye’deki Noktalı İnci Balığı, Alburnoides Jeitteles, 1861 Cinsinin Taksonomik Revizyonu, Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul AĞIRBAŞ ise; Fitoplankton boy gruplarının birincil üretim üzerine olan mevsimsel etkisinin belirlenmesi adı altındaki projeleri ile TÜBİTAK’tan onay aldı.


Yeniliklerin desteklendiği Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde, AR-GE kültürünün daha da yaygınlaşması için alt yapı programları sürekli geliştiriliyor. Bu yönde önemli adımlar atan Üniversite, çok yakın bir gelecekte bölgede araştırma ve inovasyonda etkin bir konuma geleceğinin sinyalini, TÜBİTAK’ın yapmış olduğu bölgesel değerlendirme çalışmasında gösterdi. Akademisyenler gibi öğrencilerin de bilimsel çalışmaların veya benzeri projelerin bir parçası olabilmesi için yapılan hazırlıklar ise tamamlanma aşamasında.






Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.