Sadece bir avantajdır, sonuç değil

Sadece bir avantajdır, sonuç değil

Çaykur Rizespor`un teknik direktörü Mustafa Denizli 4-5 hafta önce gerisinde oldukları rakiplerini gelip geçtiklerini belirterek önde olmanın avantajını kullanacaklarını söyledi.

Denizli, ligde kalan son 5 maçın Rize`nin kaderini tayin edeceğini belirterek 5 maçın 3`ünü içeride 2`sini ise dışarıda oynayacaklarını belirtti. Bu saatten sonra iç veya dış sahanın fark etmediğini ifade eden Denizli, şunları söyledi:

“Rizespor`un şuan da yakaladığı bir avantaj var. Bu sadece bir avantajdır. Sonuç değildir. Hedefimiz bunu devam ettirmek. Zaten buna da mecburuz. Buraya kadar geldik ve bu avantajı çok zor yakaladık. 4-5 hafta evvel rakiplerimizin gerisindeyken gelip onları geçtik. Buda bizim hesaplarımızın içinde olan bir durumdu. Bu kadar zorlukla bu kadar mücadeleyle geldiğin yerden geriye düşmek söz konusu bile olmamalı. Rizespor istediğini yapabilecek her türlü olanağa sahip bir takım”



FİZİK KALİTESİ OLARAK İYİYİZ

Karşıkaya maçında kötü oynadıklarını ancak galip geldiklerini ifade eden Denizli, sözlerine şöyle devam etti:

“Kötü oyun başka bir şey, kötü fizik kaliteye sahip olmak başka bir şey. Biz şuanda fizik kalitesi olarak iyiyiz. Özellikle Karşıyaka maçında oyun olarak düşündüklerimizin gerisindeydik. Buda bize fizik kapasiteyi olumsuz etkilemek olarak dönüyor. Bu kadar pas hatası yaparsan ve yaptığın hataları telafi etmek için gereksiz bir efor sarf edersin. Biz bunu Manisaspor ile oynayacağımız maçta ortaya koymayacağız. Rakibimiz bu ligin en az gol yiyen takımı. Takım savunmasını iyi yapıyorlar. Bunları biliyoruz. Ancak buraya geldikten sonra iyi yada kötü savunmamı yapar bunu biz bilmeyiz. Biz kendi işimizi biliriz. Kendi işimizde Rize`de bu işi bitirmek”



ÖNDE OLMANIN AVANTAJINI KULLANACAĞIZ

Ligde son 7 maçta 1 gol yediklerini ve bunun bir sebebinin olduğunu ifade eden Denizli, "Rizespor`un rakip futbolcular üzerinde oluşturduğu havanın sahaya yansımasıdır. Rakip bu maçta ben Rize`ye nasıl gol atacağım psikolojisini yaşıyor. Bu Rize gol yemiyor. Gol yemeyen bu takıma daha değişik şeyler yapmam lazım psikolojisi Rizespor olarak ismimizin bize getirdiği bir avantaj. Bizde bunu yaşıyoruz ve bunu devam ettireceğiz. Daha önceki haftalarda biz gerideydik. Rakiplerimiz önde olmanın avantajını kullanamadı. Ancak Rizespor olarak biz önde olmanın avantajını kullanacağız"



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.