SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN 114. DÖNEM DEVLET HİZMETİ YÜKÜMLÜLÜĞÜ KURASI SONUÇLARINA GÖRE, RİZE İLİNE 15 UZMAN TABİP VE 8 PRATİSYEN HEKİM KADROSU TAHSİS EDİLDİ

SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN 114. DÖNEM DEVLET HİZMETİ YÜKÜMLÜLÜĞÜ KURASI SONUÇLARINA GÖRE, RİZE İLİNE 15 UZMAN TABİP VE 8 PRATİSYEN HEKİM KADROSU TAHSİS EDİLDİ

Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 114. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası sonuçlarına göre, Rize iline 15 uzman tabip ve 8 pratisyen hekim kadrosu ayrıldı.

27 Aralık Çarşamba günü yapılacak kura ile yerleştirme işlemi, açılan kadrolara atanacak hekimlerin belirlenmesinde kritik bir aşama olacak. Yerleştirme sonrasında ataması yapılan hekimler, görevlerine en kısa sürede başlayacaklar.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne; Anatomi Uzmanı, Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı, Çocuk Nöroloji Uzmanı, İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı, Nükleer Tıp Uzmanı, Perinatoloji Uzmanı, Tıbbi Patoloji Uzmanı, Genel Cerrahi Uzmanı olmak üzere 8 uzman hekim atanacak.

Rize Devlet Hastanesi'ne; Acil Tıp Uzmanı, Göz Hastalıkları Uzmanı, Nöroloji Uzmanı, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olmak üzere 4 uzman hekim atanacak.

Kaçkar Devlet Hastanesi'ne ise Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olmak üzere toplamda il genelinde 15 uzman hekim ataması yapılacak.

Bakanlık, il genelindeki sağlık tesislerine 8 pratisyen hekim ataması gerçekleştirecek.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, "İlimizin sağlık alanındaki ihtiyaçları doğrultusunda 15 uzman ve 8 pratisyen olmak üzere toplamda 23 hekim kadrosu açılmasında emeği geçen Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca başta olmak üzere, Bakanlarımıza, Valimize, Vekillerimize, Rektörümüze ve bu süreçte destek olan tüm bürokratlara teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.