ŞAKA DEĞİL GERÇEK , ŞIRNAK'DA HAMSİ GÜNÜ DÜZENLENDİ

ŞAKA DEĞİL GERÇEK , ŞIRNAK'DA HAMSİ GÜNÜ DÜZENLENDİ

Şırnak Valiliği, Şırnak Belediyesi, Şırnak Üniversitesi ve Rize Belediyesi tarafından ortaklaşa 'Hamsi Günü' düzenlendi.

Şırnak Cumhuriyet meydanında kurulan hamsi stantlarına gelen vatandaşlara ücretsiz olarak 1 buçuk ton hamsi dağıtıldı. Şırnak Hamsi Günü alanına gelenlere tavada pişirilen 1 buçuk ton hamsi ücretsiz ikram edildi. Etkinliğe Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.


Programda konuşan Vali Pehlivan, “Hamsi bahane dostluk kardeşlik şahane diyoruz. Hamsi vesile oldu Rize ile Şırnak’ın bu meydanda buluşmasına. Bu gün iki ilimizin vesilesiyle bir aradayız. Ama 81 vilayetiyle, 84 milyon insanıyla Türkiye Cumhuriyeti bir ve beraberiz. Bu tür etkinlikler birliği ve kardeşliği, sevgiyi ve dayanışmayı pekiştiren etkinliklerdir. Kemençe, tulum, dengbejler birlikte gösterilerini yapacaklar” dedi.
Belediye Başkanı Mehmet Yarka ise, “Şırnak bu günleri de gördü. Etkinlikler festivaller derken Şırnak bu gün Hamsi Gününü de gördü. Şırnak ile Rize’nin gönül köprüsünü pekiştiren maneviyatı büyüktür bizim için. Bu tür etkinlikler ilimizde devam edecektir” diye konuştu.


Şırnak Hamsi Günü etkinliği yenilen hamsiler, çekilen halay ve horonlar ile devam etti.

sirnak-1.jpg

sirnak-12.jpg

sirnak-13.jpg

sirnak-14.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.