Saltuk Deniz ; Sakarya BB Başkanı Ekrem Yüce Çaykur Yönetim Kurulu Üyeliğinden İstifa Etmelidir

Saltuk Deniz ; Sakarya BB Başkanı Ekrem Yüce Çaykur Yönetim Kurulu Üyeliğinden İstifa Etmelidir

CHP Rize il başkanı Saltuk Deniz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Ekrem Yüce’nin Çaykur Yönetim Kurulu üyeliğine devam etmesi etik olmadığını söyledi.

Başkan Deniz, Çaykur’un Yönetim Kurulu üyeliği, kişilerin boş zamanlarında yapacağı bir iş olmadığını kaydederek, “Çaykur kimsenin çiftliği değildir.  Çaykur’un 2020 yılı faaliyet raporlarına göre Personel harcamaları % 7 oranında artarken Çaykur’un Yönetim ve Denetim kurulu üyelerinin masrafı % 24 artmıştır. Aşırı derecede Finans yükü altında bulunan ve rekor zararlar eden Çaykur’un, boş zamanlarında çalışacak ve katkısı olmayacak kişilere para vermeye hakkı yoktur” dedi.
Başkan Deniz, “Sakarya gibi Nüfusu 1 Milyonun üstünde olan bir ilin Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapan Ekrem Yüce hangi zamanını ayıracak da Çaykur’ a katkı sunacak.

Ayrıca Çaykur’ a ayıracağı her zaman Sakarya’ya ayıracağı zamandan çalınan zaman olacaktır. Bu etik bir durum değildir. Bu durum aynı zamanda hem çay üreticilerine hem de Sakaryalılara saygısızlıktır.

Bu çağrımızı daha önce de yapmıştık, şimdi bir kez daha sesleniyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, hemen Çaykur Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa et” dedi.


Deniz ; Yoksa Çaykur’un gizli genel Müdürü Ekrem Yüce’midir? 
 Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce Çaykur Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmeli ve ÇAY’ da Taban Fiyat Uygulamasına geçilmeli kota ve kontenjan kaldırılmalıdır” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.