SALVADER'den Prof. Dr. Turan Erdoğan Açıklaması

SALVADER'den Prof. Dr. Turan Erdoğan Açıklaması

Rize Salarha Vadisi Yeni Şehir Kalkındırma ve Dayanışma Derneği (SALVADER), geçtiğimiz günlerde geçirdiği beyin kanaması nedeniyle vefat eden Prof. Dr. Turan Erdoğan için açıklama yaptı.

Yaptığı açıklamada Prof. Dr. Turan Erdoğan'a vefa gösterilmelini talep eden SALVADER, Erdoğan'ın isminin Rize'de yaşatılmasını istedi.


Açıklama şöyle:
"Sağlık camiasının değerli hocalarından bilim adamı, örnek insan, fedakarlıklarıyla dikkat çeken, insanlığı ve hoş  görüsüyle kendinden söz ettiren çok değerli hocamız Prof. Dr. Turan Erdoğan  hastalarını tedavi ederken maalesef Kovid 19 virüsüne yakalanmış ve uzun süre gördüğü tedavi sonunda iyileşmişti. Dünyayı kasıp kavuran virüsü yendi derken talihsizlik yakasını bırakmamış ve beklenmedik beyin kanaması ile aramızdan ayrılmıştır. 


Mesleki başarısının yanında insani davranışı, fedakarca çabaları, gönüllü yaklaşımlarıyla herkesin gönlünde taht kuran, kısacık ömrüne bunca güzellikleri sığdıran hocamızın beklenmedik bu acı haberi içimizi dağlamış,  yakından tanıyan herkes bu acı haberle hüzünlenmiş, ağlamıştır. 


Biz sevenleri, kendisinden bizzat sağlık hizmeti alan hastaları ve hasta yakınları olarak; geride böylesi güzel hatıralar bırakan Prof. Dr. Turan Erdoğan hocamızın örnek alınması ve hatıralarıyla özendirilerek isminin yaşatılması gerektiğine inanıyoruz. Bu aynı zamanda ilimizde görev yapmakta olanlara, “görev aşkıyla çalışanlara vefa gösteriliyor” algısının yerleşmesine de zemin hazırlayacak, bu şevkle daha üst düzeyde motive olarak son derece verimli çalışmalar yapmalarına vesile olacaktır.


Turan hocamızın isminin bu şehirde yaşatılmasında yetkililerimizin özen göstereceklerine, buruk ve ağlayan gönlümüze su serpeceklerine, bir esere isminin verilip yaşatılacağına yürekten inanıyoruz. Bizler de inşallah her gün görüp hatırlayıp rahmetle ve minnetle anarak ruhuna fatiha göndereceğiz.
Prof. Dr. Turan Erdoğan hocamıza bir kez daha Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere sevenlerine, meslektaşlarına ve sağlık camiasına baş sağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun.


Bu vesileyle;  Kovid 19 salgını sürecinde adeta canları pahasına, deyim yerindeyse cephede en ön safta fedakarca savaşan sağlıkçılarımızın Allah yar ve yardımcıları olsun.


Saygılarımızla."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.