Şampiyonluk keyfi işkenceye dönüştü

Şampiyonluk keyfi işkenceye dönüştü

Rizespor’un süper lige yükselmesi nedeniyle yapılan kutlamalarda Kentte yaşayanlar büyük korku yaşadı.

Süper lige çıkmanın garantilendiği Ankaragücü maçı ve son 1461 Trabzon maçının ardından Rize merkezde yapılan kutlamalarda binlerce patlayıcı kullanılması tepkiye yol açtı. Şampiyonluk sevincini şarkılar, marşlar söyleyip kutlamak yerine patlayıcı madde atarak kutlamanın gelenek haline geldiği Rize’de şampiyonluk keyfi işkenceye dönüştü.

Saatlerce süren kutlamaların patlayıcı kullanılan bölümleri beraberinde büyük korkular da getirdi. Özellikle bayan ve çocuklar zaman zaman iş yerlerine sığınırken bazı taraftarların patlayıcıları araçların altına ve üzerine atması büyük endişe uyandırdı. Birkaç bayan sürücü yaşadıkları büyük korku sonrası araçlarını durdurup yakınlarından yardım talebinde bulunurken çocuklar ise korkunun en büyüğünü yaşadı.

Pazar günü olması nedeniyle ailece sokağa çıkan çok sayıda vatandaşın tatil günü kabusa dönerken yetkililerin bu duruma seyirci kalmaları ise bir diğer dikkat çekici unsur oldu.

Ç.Rizesporun yaşadığı şampiyonluğun sevinicini marşlar söyleyip horon oynayarak kutlamak yerine özellikle kadın ve çocukların kabus yaşamasına sebep olan maytap atarak kutlamayı seçen bazı taraftarlar sevince gölge düşürürken vatandaşlar da bu duruma dikkat çektiler. Sevincin krokuya dönüşmesinin başarıyı anlamsız kıldığına değinen vatandaşlar yetkililerin soruna çözüm bulması gerektiğini ifade ettiler.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.