SGK İle Kamu Bankaları Arasında Kredi İş Birliği Protokolü İmzalandı

SGK İle Kamu Bankaları Arasında Kredi İş Birliği Protokolü İmzalandı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası arasında 7256 sayılı Yapılandırılma Kanunu kapsamında emekli olabilecek sigortalılara yönelik kredi iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol ile Sigortalılara, Kredi Kullanmak Suretiyle Emekli Olma İmkânı Getirildi
Rize Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa BAKIRCI ‘’Protokol ile yapılandırılan borcunu ödemesi halinde aylık bağlanabilecek sigortalılarımıza, herhangi bir ödeme güçlüğü çekmeden, banka kredisi ile emeklilik imkanı sunulacaktır.’’ dedi.
İl Müdürü BAKIRCI, ‘’Sigortalılarımız, yapılandırılan sigorta prim borçlarının peşin ödeme tarihinin son gününe yani 31 Mart’a kadar aylık 1,60 faiz oranı ve 36 ay vade ile kredi kullanabileceklerdir.’’ dedi.


SGK İl Müdürü , “bu imkândan yararlanmak isteyen sigortalıların, sigorta prim borçlarına ilişkin yapılandırma başvurularını öncelikle Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerine yapmaları gerektiğini ve Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlükleri tarafından verilecek emekli olabileceklerine ilişkin yazısı ile birlikte Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası şubelerinden istedikleri bankaya müracaat edebileceklerini ifade ederek, Rize İlimiz’de Sosyal Güvenlik Merkezlerimizde emeklilik işlemleri yapılamadığından bu işlemlerin yürütümünün Rize İl Müdürlüğümüz tarafından yürütüleceğini söyledi. “


İl Müdürü Mustafa BAKIRCI , "Kredi iş birliği protokolü kapsamında, birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda 4b’den yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, 4/ prim borcunu ödemesi durumunda 4/a’dan yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, Ek-5 ve Ek-6 kapsamında çalışanlardan birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, Askerlik ve doğum borçlanmasını yapması durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, Durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar bulunmaktadır’’ dedi.


Yapılandırma Süresi Uzatıldı .
SGK İl Müdürü Mustafa BAKIRCI, 7256 sayılı Yapılandırma Kanunun süresinin uzatıldığını hatırlatarak; ‘’30 Aralık 2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından; yapılandırma için son başvuru tarihi, 31 Aralık 2020 tarihinden 1 Şubat 2021 tarihine, İlk taksitin son ödeme tarihi ise 01 Mart 2021 tarihinden 31 Mart 2021 tarihine uzatılmıştır.’’ dedi. 


İl Müdürü Bakırcı, “Yapılandırma kapsamında sigorta primlerinin, genel sağlık sigortası priminin, işsizlik sigortası priminin, idari para cezalarının, iş kazası veya meslek hastalığı sonucunda doğan rücu alacaklarının, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacakların ve Bağ-Kur sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacakların yapılandırma kapsamında olduğunu hatırlattı.

Ayrıca genel sağlık sigortası borçları için ise başvuru şartı aranmadan, tüm borçlar otomatik olarak Kurumumuz tarafından yapılmıştır. “ dedi.
SGK Rize İl Müdürü Mustafa Bakırcı “kapsamdaki borçlara başvuru yapamayan Vatandaşlarımızın ister evlerinden ister işyerlerinden e-sigorta , e- devlet üzerinden veya en yakın Sosyal Güvenlik İl / Merkez Müdürlüklerinden yapılandırma müracaatını son günlerini beklemeden  yapmalarını, Genel sağlık sigortası borçları için başvuru şartı aranmadan tüm borçların otomatik olarak gecikme zammı ve faizlerinin silindiğini , başvuru ve ödeme sürelerinin geciktirilmemesi menfaatlerine olacağını  bu fırsatı kaçırmamalarını Kanunun verdiği süre uzatım yetkisinin de kullanıldığını ifade ederek hiç bir işveren ve sigortalımız ile icralık olmak istemediklerini belirtti. “

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.