Son Dakika: Rize'de Düğünlere 65 ve 15 Yaş Ayarı

Son Dakika: Rize'de Düğünlere 65 ve 15 Yaş Ayarı

Rize İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 78 nolu Kararı ile Rize'de düğün, nişan, kına gecesi, sünnet vb. törenlere, tören sahiplerinin 1. ve 2. derece yakını olanlar hariç, 65 yaş üzeri ve 15 yaş altı kişilerin katılması yasaklandı.

Türkiye genelinde ve Rize’deki vaka sayılarının artışı ile birlikte alınan tedbirlerde yeni düzenlemelere gidilme zorunluluğu oluştu. Bunun neticesi olarak il genelinde yeni kararlar ile birlikte alınan tedbirler ve denetimler aynı doğrultuda artırıldı.

Alınan kararlara göre Rize'de yapılacak düğün, nişan, kına gecesi, sünnet vb. törenlere, tören sahiplerinin 1. ve 2. derece yakını olanlar hariç, 65 yaş üzeri ve 15 yaş altı kişilerin katılımı yasaklandı.

 

Müşteri Kapasitesini Zabıta Belirleyecek

Ayrıca belediye zabıta müdürlüğü tarafından restoran, kafe, lokanta, çay ocağı vb. işletmelerin krokilerinin çıkartılarak, buralarda hizmet alabilecek kişi sayısının ve koyulacak masa, sandalye sayısının belirlenmesine, ayrıca isletmelerin hazırlanan krokiyi ve hizmet verebileceği müşteri sayısını herkesin görebileceği bir biçimde dükkan girişlerine asmasına, bunun dışında masa ve sandalye konulmaması ve müşteri kabul edilmemesine karar verildi.


Öte yandan açıklamada çay ocağı niteliğindeki iş yerlerinde mümkünse tek kullanımlık bardak kullanılması, bunun mümkün olmadığı durumlarda ise çay bardaklarının hassasiyetle sürekli olarak dezenfekte edilmesinin sağlanmasının gerektiği belirtildi.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.