SP Rize'de 2 Belediye Başkan Adayını Açıkladı

SP Rize'de 2 Belediye Başkan Adayını Açıkladı

Saadet Partisi Rize'de iki belediye başkan adayını açıkladı. İşte Saadet Partisi'nin o belediye başkan adayları:

Saadet Partisi Rize Genişletilmiş İl Divan Toplantısında Derepazarı ve İyidere Belediye Başkan adayları tanıtıldı. Saadet Partisi’nin Derepazarı Belediye Başkan adayının Talip Mani, İyidere adayının ise Zekeriya Demet olduğu açıklandı.

Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kahraman ile MKYK Üyesi Dursun Ali Düzenli’nin katılımıyla yapılan Saadet Partisi Genişletilmiş İl Divan Toplantısında, yerel seçimler için belirlenen adaylar tanıtıldı.

10 Yıl boyunca dış güçlerle beraber hareket etmediniz mi?

Toplantıda bir konuşma yapan SP MKYK Üyesi Dursun Ali Düzenli, seçimlerin çok büyük sürprizlere gebe olduğunu belirterek, “Ak Parti korkuyor. Korku CHP’den, MHP’den değil, Milli Görüş’tendir” dedi.

Gezi Parkı olaylarına değinen Düzenli, Başbakan Erdoğan’ın dış güçler vurgusunu eleştirerek, “Sayın Başbakan, dış güçler dediğiniz AB, ABD ve İsrail değil mi? Siz 10 yıllık iktidarınız boyunca bu güçlerle beraber hareket etmediniz mi? Siz, o dış güçlere dayanarak iktidara gelmediniz mi? Siz onların her dediğini yaptınız, onların istediği yasaları çıkarttınız. Şimdi olumsuzlukları dış güçlere havale etmeniz ne kadar doğru?” diye konuştu.

Faiz dünyanın gerçeğidir diyen Tayyip Bey değil miydi?

Başbakan Erdoğan’ın Gezi Parkı olaylarının sorumlularından birini de faiz lobisi olarak tanımlamasını eleştiren SP MKYK Üyesi Dursun Ali Düzenli, “Tayyip Bey, ‘faiz dünyanın gerçeğidir’ diyen sen değil misin? 10,5 yılda 565 milyar TL faiz ödedin. Bu ülkenin, bu milletin neyi varsa ümüğünü sıkmış almışsın ve onu dış güçlere, faiz lobilerine vermişsin. Bu millet, faizden çektiğini hiçbir şeyden çekmemiştir.” dedi.


CHP Gezi olaylarını toplumsal ayaklanmaya çekmeye çalıştı

SP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kahraman ise seçimlerin 4 parti arasında geçeceğini söyledi. BDP’nin kimi yerlerde seçime girip kimi yerlerde girmediğini; bu nedenle seçimlerin iktidar partisi, CHP, MHP ve Saadet Partisi arasında geçeceğini öne süren Kahraman, Gezi Parkı olaylarının 13 ağaç için başlayan bir hareket olduğunu ifade ederek, CHP’nin bunu toplumsal ayaklanmaya götürmeye çalıştığını, iktidarın ise bu ortamı kendi lehine kullanmaya çalıştığını kaydetti.

Dış borcumuz 600 milyar TL oldu

Konuşmasında, Büyük İsrail Projesinin adım adım uygulamaya geçirildiğinin altını çizen SP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kahraman, geçtiğimiz günlerde İsrail Büyükelçisinin Harran ve Urfa’nın kendileri için çok önemli olduğunu söylediğine atıfta bulunarak, “Yabancılara 25 dönümün üzerinde arazi satışı imkansız iken, bu iktidar bu miktarı 300 dönüme çıkardı ve Bakanlar Kurulu kararıyla 600 dönüme kadar yabancılara toprak satışının önünü açtı” diye konuştu. Kahraman, şöyle devam etti: “Ülke elden gidiyor; topraklarımız yabancılara satılıyor, dış borcumuz 600 milyar TL’ye çıktı. IMF’ye borcumuz bitti, hatta borç verecekmişiz! O halde neden her yıl 50 milyar TL borç faizi ödüyorsunuz? Madem paran var, neden IMF’ye borç vereceğim diyorsun; paran varsa çay üreticisine, fındık çiftçisine, buğday üreticisine versene! Faiz lobilerini, holdingleri kim besledi; mevcut iktidar. Şu Gezi olayları sırasında sessiz sedasız bir yasa çıkardılar; yabancılara petrol ve doğalgaz arama, çıkarma, satış izni verildi. Geçen gün AKP’li Samsun Milletvekili ‘bana TBMM’den geçen yasaları sormayın, içeriğini ben de bilmiyorum’ Grup kararı alınıyor, parmak kaldırıp, parmak indiriyoruz’ diyor. Bu nasıl bir Meclis…”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.