TÜGVA RİZE, RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ GENÇLERİNDEN YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENİ KUTAY’A TEPKİ. ÖZGÜRLÜK KİSVESİ ALTINDA DİNİMİZE DİL UZATILMASI KABUL EDEBİLECEĞİMİZ BİR OLAY DEĞİLDİR

TÜGVA RİZE, RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ GENÇLERİNDEN YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENİ KUTAY’A TEPKİ. ÖZGÜRLÜK KİSVESİ ALTINDA DİNİMİZE DİL UZATILMASI KABUL EDEBİLECEĞİMİZ BİR OLAY DEĞİLDİR

TÜGVA RİZE, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi gençlerinden YTÜ Akademisyeni Kutay’a tepki

Topluluk adına basın açıklaması yapan TÜGVA Recep Tayyip Erdoğan Üniversite Ķoordinatörü Ahmet Enes Balkar, “Din-i Mübin İslam’ın peygamberi, alemlere rahmet olarak gönderilmiş, güzel ahlakın tamamlayıcısı, tüm uyarıcıların ve müjdeleyicilerin sonuncusu, yolumuzu aydınlatan kandilimiz, Hz. Muhammed’e (SAV)’e salat ve selam olsun” diyerek şöyle devam etti;


CAHİLİYE ARTIKLARI
“Yüce Rabbimizin sonsuz merhametinin yeryüzündeki tecellisi Peygamberimiz (sav), henüz yaşarken dahi kendisine hakaret eden ve zulmeden gafiller vardı. Şaşırmıyoruz ki bugün dahi onun çağrılarına kulaklarını körü körüne tıkayarak ona hakaretler eden cahiliye artıklarının küfürlerini sağa sola fütursuzca savurmalarına. Şaşırmıyoruz ki kalpleri katılaşmış zavallıların rahmet elçisinin müjdelerinden 1500 yıl önceki gibi korkmalarına. Ve şaşırmıyoruz ki vicdanlarını içlerinden söküp atmış olanların, Müslümanların vicdanını böylesine yaralamalarına.
Yıldız Teknik Üniversitesinde kendini bilmez bir öğretim görevlisi, yalnız ülkemizin değil; koskoca bir gönül coğrafyasının inanç değerlerinin merkezini teşkil eden İslam Dininin Peygamberi, Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’i hedef almış, başta efendimize ve tüm Müslümanlara hakaret etmiştir.
İslam, her zaman ve zeminde, barışın, birlikteliğin ve kardeşliğin öncüsü olmuş son hak dindir. İslam sadece Müslümanların değil tüm insanlığın adil bir şekilde var olabilmesinin teminatıdır. Dinimiz tüm insanlığı korurken, kendini bilmez bu şahsın dinimize saldırması asla kabul edilemez.


BARIŞIN AKLIN VE İNSANCA VAR OLMANIN ÖNÜNDEKİ EN GÜZEL ÖRNEK
Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) ile hakaret kelimesinin aynı cümlede kullanmasından dahi imtina ederiz. Farklı görüşler ve inançlar zenginliğimizdir diyerek birbirimize olan saygı ve hürmet sınırlarını korumak için elimizden gelen gayreti gösteririz.


ÖZGÜRLÜK KİSVESİ ALTINDA DİNİMİZE DİL UZATILMASI KABUL EDEBİLECEĞİMİZ BİR OLAY DEĞİLDİR.
Kutsal varlığımızı yok sayarak, dini değerlerimizi aşağılayan Yıldız Teknik Üniversitesinde halen görev yapan sözde öğretim görevlisi bu şahsın ne Yıldız Teknik Üniversitesi sınırları içerisinde ne de başka herhangi bir eğitim kurumunun yakınında dahi yeri yoktur.
Zira sözde öğretim görevlisi bu şahıs temel insan haklarını kavrayamamış, mensubu olsun yahut olmasın her dine ve bu dinin değerlerine saygı göstermesi gerektiğini öğrenememiştir. En temel insan haklarını dahi kavrayamayan bu şahsın gençlerimize verebileceği hiçbir değer bulunmamaktadır.
İslam dinine hakaret eden, biz gençleri baskı ve tahakkümle bu hakaretlerine maruz bırakan failin başta Yıldız Teknik Üniversitesinden atılması, sonrasında işlediği bu suçlardan ötürü cezalandırılması için gerekli tüm hukuki sürecin takipçisi olacağımızı bildiririz.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.