Tulum Ve Müzik Festivali Başlıyor

Tulum Ve Müzik Festivali Başlıyor

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali`ne 7 ülkeden yaklaşık 350 dansçı katılacak.

Rize’nin Çayeli ve Fındıklı ilçesi ile Artvin’in Murgul ilçesinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan Uluslar arası Tulum ve Müzik Festivali 2-7 Temmuz tarihleri arasında 7 Ülke’nin Halk Dansları Topluluklarının gösterileri ile gerçekleştirilecek.

4. Uluslar arası Tulum ve Müzik Festivali komitesinden yapılan açıklamaya göre festivalin açılışı 2 Temmuz Salı günü saat 19:00’da Rize’nin Çayeli İlçesinde startı verilecek ve 3 Temmuz Fındıklı, 5 ve 6 Temmuz’da Murgul’da gerçekleştirilecek olan festivale Bulgaristan, Makedonya, Karadağ, Gürcistan ve Gürcistan’ın Osetya Bölgesi ile Ankara Üniversitesi ve Fındıklı Belediyesi Halk Oyunları ve Vira Kültür Sanat ekibi olmak üzere 350 kişilik ekip katılacak.

Çayeli İlçe Meydanından başlayacak kortej yürüyüşü Festival alanında sona erecek. Burada ülkelerin halk dansları ekipleri gösteriler sunacak. Halk dansları gösterilerinin yanı sıra çeşitli yarışmalar düzenlenecek.



2 TEMMUZ’DA ÇAYELİ, 3 TEMMUZ’DA FINDIKLI’DA

Fındıklı’da başlayan festival daha sonra 2 Temmuz’da Çayeli, 3 Temmuz’da Fındıklı, 5 ve 6 Temmuz’da Murgul’da yapılacak gala ile son bulacak.

TULUM VE GAYDA BULUŞUYOR

Projede Karadeniz yöresine ait tulum enstrümanını dünya ülkelerine tanıtmak ve kültürlerine sahip çıkmak. Festival komitesinden yapılan açıklamada,  “Üçüncüsünü geçen yıl düzenledikleri Tulum ve Müzik Festivaline yaklaşık 4 aydır hazırlık çalışmaları ile devam ettiklerini belirterek "Bu yıl 8 ülke bölgemize davet edildi. Toplam 350`e yakın dansçıyı ağırlayıp 7 gün boyunca Çayeli, Fındıklı, Murgul ilçelerinde günü birlik konuk edeceğiz. Bu projeyle farklı kültürlere, farklı milletlere ait gençleri ülkemizde toplayarak ülkemizi daha iyi tanıtmayı amaçlamaktayız. Ayrıca tulum ve müziğin otantik yapısıyla Karadeniz’in vazgeçilmez sevecen misafirperver insanlarını anlatmak, yöremizi ve Türkiye’yi dünyaya tanıtmak amacındayız. Projenin uluslararası boyutuyla ülkeler arasındaki kültür alışverişini güçlendirmek, kalıcı dostluk ve kardeşlik ilişkileri kurmak, projeye katılacak ülkelerin danslarını yarıştırarak, müziğini dinleterek, hem kültürlerini tanıtmayı, hem de diğer kültürleri tanıma imkânı bulmalarını amaçlamaktayız” Dedi.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.