Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Finalleri Rize'de yapılacak

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Finalleri Rize'de yapılacak

BU YIL ALTINCISI DÜZENLENEN TÜRKİYE AKIL VE ZEKA OYUNLARI TURNUVASI FİNALLERİ 24-25-26 MAYIS’TA RİZE YENİŞEHİR KAPALI SPOR SALONU’NDA YAPILACAK

“Kaybedeni Olmayan Turnuva” sloganı ile gerçekleştirilen turnuvada bu süreç şu şekilde yürütülüyor;
 Sene başında turnuvaya hazırlanmaya başlayan öğrenciler öncelikle sınıflarında turnuva yaparak her kategoride sınıf birincileri belirlendi. Sınıf birincileri okulda düzenlenen turnuvaya katılarak okul birincileri belirlendi. Okul birincileri ilçe turnuvasında kıyasıya yarışarak il finaline katılmaya hak kazandı. İlçe birincilerinin katılımı ile düzenlenen il finalinde birinci olan öğrenciler Türkiye Finaline katılıyor.

Bu yıl finalini Rize’de gerçekleştirilen turnuvalara rekor bir katılımla 79 ilimiz katılıyor. Tüm süreç göz önünde bulundurulduğunda ülke genelinde 2 milyondan fazla öğrenci turnuva sürecine katıldığını gururla söyleyebiliriz. Federasyon olarak düşünen, üreten, sorgulayan ve eğlenirken öğrenen bireyler yetiştirilmesi amacıyla çıktığımız bu yolda bu kadar çocuğa ulaşmış olmak en büyük motivasyon kaynağımız oluyor.


6. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Finali; Rize Valiliği, Rize Belediyesi ve Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu işbirliği ile gerçekleşiyor. 79 ilimizin her birinden 10 öğrenci ve öğrencilerimize eşlik eden 2 refakatçi öğretmenimizin yol, konaklama, gezi ve yeme-içme giderleri Federasyonumuz ve turnuva paydaşları tarafından karşılanıyor. Belki de yaşadığı şehirden ilk defa çıkan, ailesinden ilk defa ayrılarak farklı bir tecrübe kazanan, hayatında ilk defa deniz göre güzel ülkemizin dört bir yanından gelerek aynı masada buluşan öğrencilerimizin heyecanına ve mutluluğuna ortak oluyoruz.
Akıl ve Zeka Oyunları turnuvamız ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılımı ile on kategoriden oluşmaktadır. İlkokul Kategorisinde “Q-Bitz, Equilibrio, Pentago, Küre ve Mangala” oyunları bulunurken Ortaokul Kategorisinde “Reversi, Kulami, Pentago, Küre ve Mangala” oyunları bulunmaktadır. Turnuva 7 turdan oluşmakta ve gün boyu sürmektedir. Eleme usulünün olmadığı, eşlendirme sisteminin kullanıldığı turnuvada çocuklar gün boyu doya sıya oyunun tadını çıkarmaktadır. Akıl ve zeka oyunlarının en güzel yanı ise tüm öğrencilere hitap etmesidir. Stratejik düşünme becerisi, el göz koordinasyonu, görsel algı, problem çözme becerisi, hız denge becerisi ve duygusal zekayı geliştiren oyunların bulunduğu turnuva hem öğrencilerden hem de velilerden yoğun ilgi görmektedir.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.