Türkiye’de Anketler Üzerinden Ciddi Oyunlar Oynanmaktadır

Türkiye’de Anketler Üzerinden Ciddi Oyunlar Oynanmaktadır

MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, "Hükümet, Mısır darbesinden kendisine mağduriyet çıkartmaya çalışıyor" dedi.

  MHP Rize İl Başkanlığı’nın geçtiğimiz akşam Rize Öğretmen Evinde düzenlediği iftar yemeği yoğun ilgi gördü. Partili ve parti dışından yüzlerde kişinin katıldığı yemekte eski ve yeni MHP Yönetim Kurulu üyeleri ile Ülkücü Harekete gönül verenler bir araya geldi. İftar yemeğine ayrıca, Rize Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş, Öz Gıda İş Sendikası Rize Şubesi Başkanı Tevfik Hançeroğlu ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

  İftar yemeği öncesi MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, Yönetim Kurulu üyeleri ve İlçe Başkanları ile birlikte Çay Televizyonu’nda sunucu Neşe Yelken’in canlı yayın konuğu oldular.

  Kazmaz, burada Yelken’in gündem ile ilgili sorularını yanıtladı. Kazmaz Mısır’da yaşanan darbenin eleştirilmesi gerektiğini ancak hükümetin kendisine yeni bir mağduriyet elde etmek için konuyu fazla abarttığını belirterek, “Türkiye'nin dış politikası iflas noktasında. Davutoğlu dış politikayı unuttu. Suriye ve Mısır’da yaşananlar karşısında Türkiye tek başına kaldı. Türkiye’nin müttefiki ülkeler darbe olan Mısır’a ekonomik yardım gönderiyor. Mısır ordusunun bu darbeyi ABD’nin izni olmadan yapması mümkün değil. Bizde hükümetimizin talimatlarını okyanus ötesinden aldığını söylüyoruz. Onların projelerine göre politikalar ürettiklerini söylüyoruz. Bu kınanması gereken bir şey. Ama bunu nedense sadece biz kınıyoruz. Ancak ben hükümetin bunu biraz abarttığını düşünüyorum. AKP iktidarları hep mağduriyetler üzerinden geldiği için hükümet bu darbeye de can simidi gibi sarıldı. Mağdur olacağı bir malzemesi kalmadığı için Mısır’daki darbeden kendisine mağduriyet çıkartmaya çalışıyor. Hükümet, Mısır ordusunu eleştirdiği kadar darbenin arkasında olan ABD’yi de eleştirmelidir” dedi.



MHP’NİN OY ORANI YÜZDE 25

Kazmaz Türkiye’de anketler üzerinde ciddi oyunlar oynandığını ifade edip, AK Parti için açıklanan yüzde 50.8’lik anket sonucunu doğru bulmadığını söyledi. Kazmaz konuyla ilgili olarak, “MHP’nin oyunun yüzde 25 olduğuna dair elimizde kesin anket sonuçları var. Buna göre AKP’nin iddia ettiği gibi oy oranının yüzde 50.8 olması mümkün değil. Siz gidip AKP teşkilatlarında anket yaparsanız yüzde 50.8’i az bile çıkartmış olursunuz. Siz gidip Diyarbakır’da bölücü örgütün silahlarının gölgesinde anket yaparsanız yüzde 72.8 ile sürece destek var dersiniz. Türkiye’de anketler ile ilgili ciddi oyunlar oynanmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin Gezi Parkı olaylarındaki duruşu oy kazanmaya yönelik değil ülkenin bekasına yönelik bir duruştu. Biz siyasetin sokakta yapılmaması gerektiğini, ülkemizin insanlarının birbirine kırdırılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak hükümet böyle düşünmüyor. Bizim burada oylarımız artmış olabilir. Ama duruşumuzun gayesi kesinlikle bu değildi” dedi.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.