Türkler Batum'da Ev Kiralayıp...

Türkler Batum'da Ev Kiralayıp...

Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze, Türkiye'den Batum'a gelen bazı kişilerin kiraladıkları evleri otel gibi kullandığını ileri sürerek, "Buralarda hayat kadınlarının çalıştırıldığı tespit edildi."

Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze, Türkiye'den Batum'a gelen bazı kişilerin kiraladıkları evleri otel gibi kullandığını ileri sürerek, "Buralarda hayat kadınlarının çalıştırıldığı tespit edildi. Emniyetin operasyonları sonrasında benzer olaylar azaldı, sonra da yok oldu" dedi.

Bir süre önce Gürcistan'da yapılan seçimlerle göreve gelen Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze, Acara Özerk Cumhuriyeti Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nugzar Surmanidze, Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Tariel Lebanidze ve Trabzon Başkonsolosu Paata Kalandadze ile birlikte Rize Valisi Nurullah Çakır'ı ziyaret etti. Khabadze, yeni hükümetleri ile birlikte Türkiye ile ilişkilerini daha ileri taşımak istediklerini belirterek, "Rize ile ticaret ilişkilerimiz var. Rizeli çok sayıda işadamı ülkemizde yatırım yapmış. Türk işadamlarımızla özellikle tarım alanında yeni yatırımlar planlıyoruz" dedi. Rize Valisi Nurullah Çakır da Gürcistan ile iyi ilişkilerin bundan sonrada devam edeceğine inancının tam olduğunu söyledi.

GEÇİŞ ÜCRETİNE ZAM ETKİLEMEZ

Türkiye ile Gürcistan arasında nüfus cüzdanıyla 1 lira karşılığında yapılan geçişlerin Türkiye tarafından 15 liraya çıkarılmasının geçişleri etkileyip etkilemeyeceği yönündeki bir soruyu yanıtlayan Archil Khabadze, şunları söyledi:

"Bu ücretin artmasının işadamlarının gelmesi veya turizm açısından bir yan etkisi yaratacağını düşünmüyorum. Turizmin gelişimine bir yan etki olursa bunu da Türkiye hükümeti değerlendirir. Her gün geçenler için bir ücret uygulanması gerekiyor. Bu kaçakçılığı azaltmak için de şart. Gürcistan'da ayda bir kez yurt dışına gidip gelenler için getirdikleri mallarda vergi muafiyeti uygulanıyor. Ancak daha fazla gidip geldiklerinde vergi alınıyor. Yılda birkaç kez geçenler için 15 lira yük olmaz."

'EVLERİ KİRALAYIP OTELE DÖNÜŞTÜRÜYORLARDI'

Batum'da Türklerin bazı olaylara karışması nedeniyle yerel halkta Türklere karşı olumsuz değerlendirmeler gelişip gelişmediğinin sorulması üzerine konuşan Khabadze, Türkiye'den gelen bazı kişilerin kiraladıkları evleri otel olarak kullandığını ileri sürerek, "Buralarda hayat kadınlarının çalıştırıldığı tespit edildi. Emniyetin operasyonları sonrasında benzer olaylar azaldı, sonra da yok oldu. Yöre insanlarının yaşananlardan memnun olmadıklarını ifade etmek istiyorum. Hükümetimizden önce de böyle olaylar mevcuttu. Birkaç cinayet olayı da yaşandı. Geceleri tatsız olayların yaşandığını biliyoruz" dedi.

Vali Çakır ve Khabadze birbirlerine hediye verdi. Khabadze daha sonra Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. - Rize

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.