Vali Çakır'ın İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Mesajı

Vali Çakır'ın İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Mesajı

Rize Valisi Nurullah Çakır, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rize Valisi Nurullah Çakır, 12 Mart İstiklâl Marşının kabulü ve millî şair Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

nurullah-cakir.20140311232646.jpgVali Nurullah Çakır, mesajında şu görüşlere yer verdi: “İstiklâl Savaşı’nın millî bir ruh içerisinde verilmesi imkânını sağlamak için bir istiklâl şiiri yazılması kararlaştırılmış ve 12 Mart 1921’de Mehmet Âkif Ersoy tarafından kaleme alınan şiir; yani bugünkü İstiklâl Marşı’mız kabul edilmiştir.

İstiklâl Marşı ifade ettiği derin anlamlar ve şiir kalitesi bakımından yeryüzündeki diğer millî marşlardan üstün bir konumdadır. Onun bu üstünlüğü yüreği vatan ve istiklâl sevgisi ile dopdolu bir şairin milletin ruhunda derin izler bırakan ızdırabın tercümanı olmasından ileri gelir. Bu nedenledir ki; İstiklâl Marşı millî mücadelenin bütün heybetini, canlılığını başarıyla yansıtan yegâne örnektir.

Ülkemizin, devletimizin, milletimizin bağımsızlığı uğruna her türlü fedakârlığı yapan başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi ve İstiklâl Marşımızı yazarak milletimize, millet olma heyecanını yeniden kazandıran Mehmet Âkif Ersoy’u şükran ve minnetle anıyorum.”



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.