Vali Çeber ve Belediye Başkanı Metin Öğrencilerin Karne Heyecanına Ortak Oldu

Vali Çeber ve Belediye Başkanı Metin Öğrencilerin Karne Heyecanına Ortak Oldu

Rize Valisi Kemal Çeber Vakıflar İlköğretim Okulunda düzenlenen 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı birinci yarıyıl karne törenine katılarak, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.

021-2022 Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminin tamamlanmasıyla, ilimiz genelinde 331 okulda, 56 bin 327 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Rize Valisi Kemal Çeber ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Vakıflar ilköğretim okulundaki karne törenine katılarak, 1. Sınıf öğrencilerinin ilk karne heyecanlarına ortak oldu. Düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, okul müdürü, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.

Vali Çeber, sınıflara girerek, öğrencilere karnelerini dağıttı. Öğrencilerle tek tek ilgilenerek sohbet eden ve onlara boyama kitabı  hediye eden Vali Çeber, tatilde ilk yarıyılın yorgunluğunu atlatmak için imkânlar dâhilinde sosyal, kültürel ve sportif aktivitelere katılarak tatili iyi değerlendirmeleri, bunun yanında okulda öğrendiklerini tekrar edere pekiştirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Renkli görüntülere sahne olan karne dağıtım töreninde açıklamalarda bulunan Vali Çeber “Rize’de bir haftadır devam eden kar yağışı ve buna bağlı oluşabilecek riskler nedeniyle öğrencilerimiz tatil havasına girmişti. Bugün de öğrencilerimizin karne heyecanına ortak olduğum için çok mutluyum. Bugün karne heyecanıyla birlikte yorucu bir yarıyılı geride bırakıyorlar. Yarıyıl tatili zorlu sınavların ardından hem dinlenme hem de ikinci yarıyıl için gereken enerjiyi depolama adına iyi bir fırsat olacaktır” dedi.

Öğrencilere ithafen de konuşma yapan Vali Çeber, “Sevgili atmacalarım; tatilinizi iyi değerlendirin bir yandan eğlenip enerji depolarken bir yandan da ikinci yarı yıla hazırlanmalısınız. Özelikle kitap okumanızı tavsiye ediyorum. Unutmayın sizler ülkemizin geleceğisiniz.  Yarının doktorları, mühendisleri, idarecileri sizler olacaksınız.  Kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz geleceğe de o kadar iyi hazırlanmış olursunuz. Bütün atmacalarıma öğrenim hayatlarında başarılar diliyor, iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini diliyorum” dedi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin yaptığı açıklamada “2021-2022 eğitim-öğretim döneminin ilk yarı yıl tatilinde öğrencilerimize karnelerini vermiş olduk. Kar tatilleri öğrencilerimizin en sevdiği tatildir. Velilerimize şunu söylemek isterim; Burada öğrencilerimizin akademik anlamda kitap okumaları ders çalışmaları değil. Tatilde oynamaları da, gezmeleri de, arkadaşlarıyla bir araya gelmeleri de  bir öğrenmedir. Çocuklar doyasıya tatillerini yapıp dinlensinler ki ikinci yarıyıla daha zinde ve motivasyonları yüksek başlasınlar” dedi.

 

HABER VİDEO 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.