Vali Çeber, Yayla Gezilerine Devam Ediyor

Vali Çeber, Yayla Gezilerine Devam Ediyor

Rize Valisi Kemal Çeber, hafta sonu ailesi ile birlikte yayla gezi ve incelemelerine devam ediyor.

Vali Çeber, yaylarda yapmış olduğu ziyaret ve incelemelere ilişkin yaptığı samimi açıklamada, Rize’nin 3920 km karesinin her bir yeri birbirinden daha güzel olduğunu ifade ederek;

"Rize’nin güzellerinden yeni bir güzergah olarak; Çamlıhemşin’i geçip Zilkale,  Palovit Şelalesi, Çat Vadisi, Çat Köyü, Elevit Yaylası, Trovit Yaylası, Palovit Yaylası, Samistal Yaylası, Kavron Yaylası ve Ayder'den dönüş muhteşem bir tur güzergahıdır.

4.jpg

Ancak araç değil yaya olarak yoğun zaman geçirmek isterseniz bu güzelliklerden birkaçını seçerek grup grupta bu turu yapabilirsiniz

Örneğin; aşağıda bazılarının fotoğrafını göreceğiniz gibi Zilkale ve Palovit’i geçip yaylalardan Elevit güzergahına direksiyonu kırarsanız, Çat Vadisi’ne girdiğinizde doğaya, manzaraya, yeşilin her tonunu hayran kalırsınız, sonbaharın ilk turuncularını izlemeye doyamazsınız.

6.jpg

Muhteşem Çat Vadisi’nde gözünüze ruhunuza bir ziyafet çektikten sonra Türkiye’nin belki de dünyanın en otantik en doğal en kendine özgü köylerinden birisi olan Çat Köyüne uğrarsınız. Yüzlerce yıllık cami, evler, köyün önünde uzanan muhteşem yeşillik ve karşıda dağlar sizi kendinizden alır götürür. Burada özellikle dikkat etmeniz gereken şey Çat Köyü’nün sakinlerinin koyduğu kurallara mümkün olduğunca uyuyabilmektir. Köylerini ve doğalarını korumak isteyen Çatlılar, belli alanlarda belli hassasiyetlere dikkat etmekte ve herkesten de buna saygı göstermelerini istemektedirler.

10.jpg

Sonra Elevit Yaylasına gidersiniz. Üç vadinin birleştiği noktada hem orman, hem yayla, hem dere, hem de çiçekler sizi karşılar. Çok güzel evler arasında resimde gördüğünüz gibi 100 yılı aşkın yaşı olanların kendine özgü anahtarlarını bile görürsünüz. Sonra isterseniz yola devam eder Trovit Yaylası‘nı ziyaret edersiniz ve azalan ağaçların arasında Kaçkarların muhteşem manzarasını görürsünüz.

12.jpg

Stabilize yoldan devam ederek Palovit Yaylasına kadar gidebilirsiniz. Bir vadinin iki tarafına yerleşmiş yayla evlerinin arasında tur atar, derenin şırıltısını dinlersiniz ve muhtemelen herhangi bir yerde yağmura yakalanırsınız. Ama ne olur kaçmayın, varsa yağmurluğunuzu kafanıza geçirin ve yağmur da ıslanan toprağın muhteşem kokusunu içinize çekin.

13.jpg

Vadi içerisindeki yoldan devam ederseniz birbirinden güzel Samistal ve Kavron Yaylalarını görür Aydere inersiniz. Ama benim tavsiyem bir günde iki yaylayı geçmeyecek şekilde gezmek ve doya doya her birinin tadını çıkarmak, yani sadece görmek değil lezzetine varmaktır.

Bu arada yolda aşağıda resmini gördüğünüz dünyalar güzeli Mira kızımız gibi ya da Hasan abi gibi yöremizin misafirperver hoşsohbet güler yüzlü insanlarına rastladığınız da sohbet etmeyi unutmayın. Mira‘nın bakışları gibi başta biraz kızgın baksa da sonra hepsi illaki gülümser ve size fotoğraflarını kullanmanıza izin verirler.

7.jpg

Ancak hep dediğim gibi lütfen insanlardan uzakta iken maskenizi çıkarıp fotoğraf çekinseniz de insanlarla temas olacak her yerde mutlaka maskenizi takın, sosyal mesafe ve hijyene dikkat edin.

Yine gördüğünüz gibi her yere sizler için çöp kovaları koyduk ne olur çöplerinizi yerlere atmayın. Bu güzelliklere zarar vermeyin doğamızı çevremizi korumayı temiz tutmayı ihmal etmeyin. Araçlarımızda bulunduracağınız poşetlerle çöplerimizi biriktirip gördüğünüz çöp tenekesine atın ama yerlere derelere ne olur çöp atmayın.

15.jpg

Yine yolda mutlaka sizlere hizmet etmek için gayret eden çalışanlarımıza rastlayabilirsiniz. Özellikle Özel idare personelimiz, jandarmamız, her bir köşede güvenliğinizi sağlayarak, çöp toplayarak, yolları ve duvarları düzelterek, denetimler yaparak sizin güzel zaman geçirmeniz için uğraşmaktadır. Onlara da selam vermeyi teşekkür etmeyi unutmayın.

3920 km karesinin her tarafı birbirinden güzel olan Rizemizin muhteşem bölgelerinden birini daha görmüş olursunuz unutmayalım önce bu güzellikleri korumak sonra da tadını çıkarmak hedefimiz olsun ama bu günlere özgü olarakta Pandemiye uygun davranmayı Unutmayalım

Son olarak da yaylalardan yavaş yavaş dönüşlerin başladığını gördük. Aman ha aman yayla evlerinizde erzak bırakmayın, kötü niyetliler için fırsat yaratmayın. Jandarmamızın bu konudaki uyarılarına dikkat edin“ dedi.

16.jpg

8.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum