Vali Çeber'den Çay TV'ye Özel Açıklamalar

Rize Valisi Kemal Çeber, "Milli Eğitim Müdürü, Gençlik Spor Müdürü'ne; Gençlik Spor Müdürü, Özel İdare'ye telefonla halledilebilecek bir konuyu yazıyla sorduğunu görürsem çok kızarım." dedi.

Rize Valisi Kemal Çeber, makamında Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır'ın sorularını yanıtladı. Çeber,  Rize gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.


Rize'ye geldiğinde devlet kurumları arasında bir koordinasyon sorunu olduğunu gördüğünü dile getiren Çeber, "Biz öz güveni çok yüksek bir memleketiz. Herkes sonuç odaklı çalışıyor. Ama bir araya gelme konusunda biraz sıkıntımız vardı. Onu aştığımızı düşünüyorum. Benim talimatımdır. Milli Eğitim Müdürü Gençlik Spor Müdürü'ne, Gençlik Spor Müdürü Özel İdare'ye telefonla halledilebilecek bir konuyu yazıyla sorduğunu görürsem çok kızarım. Biz bir aileyiz. Bürokrasiye işi boğmadan telefonla arayacaksın. Nispeten bunu sağladık. İlimizde her türlü siyasi mekanizmayla, belediyemizle, ilçelerimizle çok büyük bir uyum içerisinde çalışıyoruz." dedi.


"Gözüne Baktığımda Ya da Onlar Benim Gözüme Baktığında Ne Dememiz Gerektiğini Anlıyoruz"
Şu an kurumlar arasında tam bir işbirliği ve koordine olduğunu aktaran Çeber, sözlerine şöyle devam etti:


"Cumhurbaşkanımız veya bakanlarımız her geldiğinde biz bir sürü şey söylüyoruz. Çoğu havaya uçup gidiyor. Bundan sonra şöyle yapacağız. 4-5 tane temel iş seçeceğiz. Şimdi her bir devlet büyüğümüz gelince bu tarzı kullanıyoruz ve çok faydasını gördük. 20 tane iş söyleyip de her birinin havada kalmasındansa gerçekten akılda kalan 4-5 işimizi söylüyoruz. İlçelerimizde birer ikişer işini söylüyor. Bu koordinasyon çok önemli. Ben Ankara bürokratlığından geldim, onu biliyorum. Bir bakanın yanına valinin gidip bir şey demesi, belediye başkanının gidip bir şey demesi, milletvekilinin gidip bir şey demesi ile üçünün bir arada gidip bir şey demesi arasındaki farkı çok iyi biliyorum. 


Öyle bir hale geldik ki; toplantılarda Osman Aşkın Bak bakanımın, Hayati Yazıcı büyüğümün, Muhammed Avcı vekilimin gözüne baktığımda ya ada onlar benim gözüme baktığında ne dememiz gerektiğini anlıyoruz. Aynı şeyi söylüyoruz. Ya da belediye başkanımız bir konuyu söylerken ben sonucu nereye bağlayacağını önceden biliyorum ve aynı şeyi söylüyorum. Bu bize çok fazla fayda sağlıyor. Bunun sonuçlarını aldık, almaya devam edeceğiz."


"Altyapı da Yüzde 76'ya Geldik"
Havalimanın açılış tarihinin pandemi ve yapılan ekler nedeniyle uzadığını belirten Çeber, üst yapı binasının tamamen Rize mimarisi ile olacağını sözlerine ekledi. Açılışın kendi valiliği döneminde olmasını istediğini ifade eden Çeber, "Allah ömür verirse açılışını görmeyi çok isterim. Ancak burada oluruz olmayız, belki misafir olarak geliriz. Tamamen sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri. İnşaatımız gayet güzel devam ediyor. Pandemi döneminde de ekstra olarak sıkıntı çıkarılmak istenen çok mevzu olmasına rağmen hiç ara verilmedi. Sadece pandemiye uygun olarak iş revize edildi. Orada süremiz biraz uzadı. Onun iki tane nedeni var. Birincisi; oraya daha sonradan bize çok faydası olacağından emin olduğumuz ekler yaptık. 600 dönüm daha yer dolduruyoruz. 


Havalimanımızın girişi çay yaprağı, kulesi çay bardağı şeklinde. Ama binada içimize tam da sinmeyen bir şeyler vardı. Havalimanı üst yapı binamız da tamamen Rize mimarisini yansıtacak bir figüre büründü. Bizim arzumuz 29 Ekim 2020'de açmak idi. Ama pandemiden dolayı orada seyreltilmiş çalışma uyguladık. Dolayısıyla bu ve bahsettiğim gelişmeler süreyi biraz uzattı. Biz 'geç olsun güç olmasın, geç olsun en Rize'ye yakışanı olsun' dedik. Şu anda altyapı da yüzde 76'ya geldik. Ben geldiğimde yüzde 14'deydi. Üst yapıda da yüzde 7'lere geldik. Hedefimiz önümüzdeki yıl Mayıs-Haziran gibi havalimanının tamamlanarak ilk uçağı indirmiş olmak." ifadelerini kullandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum