Vali Çeber’in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Vali Çeber’in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için toplumsal farkındalığın oluşturulması amacıyla, Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir.

Engeli olan vatandaşlarımızın mutlu bir hayat sürmeleri için çalışmak bizlerin en önemli görevlerindendir. Günümüzde Devletimizin bu noktada çok önemli çalışmalara imza attığı görülmektedir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla hareket eden Devletimiz; engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın içerisinde etkin olarak yer almaları, günlük yaşama engelsizce katılmaları, toplumla bütünleşmeleri, fırsat eşitliğine sahip olmaları için çok ciddi temel kanuni   düzenlemeler yapmış ve hayata geçirilen sosyal politikalar vesilesiyle engelli vatandaşlarımızın çok daha kapsamlı hizmetlerden istifade edebilme imkânı sağlanmıştır.

İmkân sağlandığında, engelli kardeşlerimizin önlerindeki engeller kaldırıldığında, sanattan spora her alanda gurur verici başarılara ulaşmaları, her türlü takdirin üstündedir. Bunu ülkemiz adına yarışan ve ülkemizin bayrağını her dalda dalgalandıran sporcularımızda görmekteyiz. Onların her başarısı bizlerin gurur kaynağı olmakta.

İçinde bulunduğumuz Covid-19 Pandemi sürecinde de tüm zamanlarda olduğu gibi yine engelli vatandaşlarımızın yanında olarak ihtiyaçlarının karşılanması ve yaşanabilecek zorlukların önüne geçilmesi adına gerekli adımları her zaman atmaktayız ve atmaya da devam edeceğiz.

Bu vesileyle unutmamak gerekir ki; engelli duruma düşmek, hiçbir zaman hayatın sonu olarak değerlendirilmemeli; okumaya, öğrenmeye, sosyal hayata katılmaya bir engel olarak görülmemelidir.

03 Aralık Dünya Engelliler Gününde, engellilerimizin toplumsal hayata katılım ve başarmak yolunda gösterdikleri gayretlerden büyük mutluluk duyduğumu belirterek; herkesi engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmaya davet ediyor, onlara sağlıklı, mutlu ve onurlu bir hayat diliyorum. 

 

Kemal ÇEBER

VALİ

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.