Vali ÇEBER’in Türk Polis Teşkilatımızın 176. Kuruluş Yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası Mesajı

Vali ÇEBER’in Türk Polis Teşkilatımızın 176. Kuruluş Yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası Mesajı

Köklü ve zengin bir geçmişe sahip olan Türk Polis Teşkilatımızın 176. Yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamada en önemli teminatımız olan Emniyet Teşkilatımız, bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin en temel ve değerli kurumlarından biridir.

Asayişin sağlanması, kamu düzeninin korunması, suçları önleyici tedbirlerin alınması, suçluların adalet önüne çıkarılması gibi birçok görevi halkımızla omuz omuza çalışarak, gece-gündüz demeden mesai harcayarak yerine getiren polislerimiz; ülkemizin ve milletimizin güvenliği için kendi canlarını ortaya koydukları ciddi bir görev ifa etmektedirler.

İçinde bulunduğumuz Covid-19 salgını sürecinde polislerimiz, halkımızla el ele başarılı bir süreç yürüterek ihtiyaç sahibi kişilere yardımların ulaşması, önleyici tedbirlerin uygulanması ve asayişin sağlanması gibi etkin ve başarılı görevlerde bulunarak halkımızın güvenini ve takdirini toplamışlardır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Polis asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.” sözüyle özetlediği gibi Polis Teşkilatımız daima güçlü ve dik bir şekilde ülkemizin huzuru ve bütünlüğüne sahip çıkacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, görevleri başında şehit düşen kahraman polislerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Aziz milletimiz için iftihar kaynağı olan Türk Polis Teşkilatımızın 176. kuruluş yıldönümünü tebrik ediyor, tüm emniyet mensuplarımıza başarılar diliyor, kendilerini en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.