Vali Kemal Çber; Vaka Sayılarında Risk Seyrini Değiştirebiliriz

Vali Kemal Çber; Vaka Sayılarında Risk Seyrini Değiştirebiliriz

Rize Valisi Kemal ÇEBER, İçişleri Bakanlığımızın yeni tip Coronavirüs ile (Covid-19) mücadelede başlattığı "Dinamik Denetim Süreci" uygulaması kapsamında yapılan denetimlere katıldı.

Coronavirüs salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu tesis etmek amacıyla İçişleri Bakanlığımız tarafından Dinamik Denetim Modeli başlatılmıştır. Bu kapsamda ilimizde denetimler sürekli olarak devam etmektedir.

Vali ÇEBER, gerçekleştirilen denetimler sonucu yaptığı değerlendirmede çok hassas bir dönem içerisinde bulunulduğunu ifade ederek; “Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu’nca, ülkemiz genelini kapsayacak şekilde COVID-19 salgını ile ilgili yapılan değerlendirmeler sonucunda tespit edilen kriterlerde ki risk durumuna göre iller, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olmak üzere 4 ayrı risk grubuna ayrılmıştır.

vali-kemal-ceber-1.jpg

Son günlerde ülkemiz genelinde artan vaka sayıları ile birlikte bir çok ilin risk seyrinin artış eğilimi gösterdiğini görmekteyiz.

İlimiz Sağlık Bakanlığımızca açıklanan verilerde 06-12 Mart tarihleri arasında vaka sayısı 100.000 kişide 188 olarak açıklanmış ve en çok vaka sayısı düşen 4 il konumunda yer almıştı. Bu haber bizleri çok mutlu etmişti. Ama ne yazık ki bu hafta açıklanan verilerde vaka sayımız tekrar 200 seviyesinin üzerine çıkmıştı.

vali-kemal-ceber-12.jpg

Bir önceki haftada elde ettiğimiz vaka düşüş oranını tekrar yakalamamız, yaklaşan çay sezonunu da dikkate aldığımızda bizler için çok önemli. Bu noktada vatandaşlarımıza çok güveniyoruz. Hep birlikte bu süreci başarılı bir şekilde atlatabiliriz. “ ifadelerini kullandı.

vali-kemal-ceber-13.jpg

Vali ÇEBER ile birlikte yapılan denetimlere İl Jandarma Komutanı Albay Hakan DEDEBAĞI  ve Ticaret ve İl Müdürü Osman KÖSEOĞLU katıldı.

vali-kemal-ceber-14.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.