VALİ KEMAL ÇEBER'DEN KADİR GECESİ MESAJI

VALİ KEMAL ÇEBER'DEN KADİR GECESİ MESAJI

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif’i uğurlamaya hazırlanırken, Kadir Gecesi’ne erişmenin heyecan ve coşkusunu tüm Müslümanlar olarak hep birlikte yaşıyoruz.


Kur’an-I Kerim’in indirildiği, aynı zamanda hatalarımız için tövbe kapılarının sonuna kadar açık olduğu bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun daha da artması için yüce Allah’ın bizlere sunduğu eşsiz fırsatlardan biridir.

Bu gece vesilesi ile Ülkemizde olduğu gibi, İslam âleminde ve tüm dünyada hoşgörünün ve huzurun hâkim olması, aynı zamanda bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının da en kısa zamanda son  bulması en büyük dileğimizdir.

Mübarek Kadir Gecesi’nde olduğu gibi, yaşanılan bu manevi iklim; yarın da aynı duygularla devam etmeli; geçmişte yaptığımız hatalarımızın bir daha tekrarlanmamasına gayret gösterilmeli; dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin yerine sevgi, saygı ve kardeşlik hâkim kılınmalı; yetimlere, kimsesizlere, fakir ve düşkünlere yardımda bulunulmalı; gönlümüz uzanabildiğimiz herkese açılmalıdır.

Bu duygularla tüm halkımızın Kadir Gecesi’ni kutluyor; bu af ve mağfiret gecesinin ülkemize, İslam âlemine ve bütün insanlığa iyilikler, güzellikler ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

                                        
                                        Kemal ÇEBER
                                            Rize Valisi

ab363550-37f5-40ef-b821-677decaace8e.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.