Vali Kemal Çeber’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Vali Kemal Çeber’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Türk Milletinin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı tarih olan 19 Mayıs 1919’un 102. yıl dönümüne ulaşmamızın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

'Fıs fıs İsmail' karakteriyle bilinen Süleyman Yağcı, geçirdiği kalp ameliyatı sonrası son durumunu gözyaşlarıyla anlattıZaferlerle dolu şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919 tarihi, kurtuluş meşalesinin Samsun’dan ateşlenerek, Anadolu’nun her köşesine yayıldığı ve Cumhuriyetimizin ilanına uzanan bir sürecin de başladığı tarihtir. Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs gününü en çok güvendiği ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğü gençlerimize bayram olarak armağan etmiş ve kurulan Cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir. 
Sevgili gençler, bu değerli emaneti sonsuza kadar korumak ve gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak sizlerin en önemli görevi ve sorumluluğudur. Kendinizi gelişmeye, yeniliğe açık, bilgi toplumunun gerektirdiği niteliklere sahip gençler olarak yetiştirmeli ve geleceğe güvenle bakmalısınız. Bizlerin sizlere inancı tamdır. Unutmamalısınız ki sizlerin her başarısı bizler gururlanmakta, geleceğe daha umutla ve güvenle bakmaktayız. 
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum


Kemal ÇEBER
Rize Valisi
 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.