Vali Kemal Çeber’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Vali Kemal Çeber’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

8 Mart, Birleşmiş Milletler tarafından kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların tanınmasının 1977'de onaylanmasından bu yana, tüm dünyada, bir farkındalık oluşturmak için ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak kutlanmaktadır.

Tarih boyunca kurduğumuz devletlerin harcını yoğuran, Kurtuluş Savaşı’nın görünmez kahramanları olan, Cumhuriyet döneminde ülkemizin kat ettiği mesafede çok önemli katkıları bulunan, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınlarımız, geleceğimizin inşasında önemli rol oynamaktadır.


Nitekim Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk: “ Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkan, ilmi bakımdan ihtimal yoktur”  diyerek Türk kadınına sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, iş dünyasında hukukta, aile içinde çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette  erkeklerle eşit haklara sahip olmasının yolunu açmıştır.


Bugün kadınlarımızın yaşadığı en büyük sorun, hepimizi derinden üzen kadına yönelik şiddettir. Şiddetin hiçbir türü insanlık onuruyla bağdaşmazken kadına yönelik şiddet asla tasvip edilemez. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, toplumda daha fazla söz sahibi olmaları ve tüm toplumun birlikte hareket ederek duyarlılığını artırması ile mümkündür.


Sevgi, fedakârlık, üretkenlik ve duyarlılık ile huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarını oluşturan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınları Gününü en samimi duygularımla kutluyorum.
 
Kemal ÇEBER
Vali

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.