Vefa Destek Gönüllülerinin İlaçlarını Teslim Ettiği Mustafa Amca, "önceden hastande ilaç bulamazdık"

Rize’de Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri tam kapanma nedeniyle sokağa çıkamayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Vefa destek gönüllülerinin ilaçlarını teslim ettiği Mustafa Tarlacı, "önceden hastanede ilaç bulmazdık'' diye konuştu.

Korona virüs pandemisine karşılık alınan tam kapanma kararının ardından vatandaşlar evlerinde kalarak kısıtlamanın bitmesini beklemeye başladı. Bu sırada herhangi bir ihtiyacı olana vatandaşlara da il merkezinde valilik, ilçeler de ise kaymakamlıkların görevlendirdiği Vefa Destek Gurupları hizmet etmeye başladı. 
Gıda, alışveriş, yemek gibi yardıma ihtiyacı olan vatandaşların yardımına koşan Vefa Sosyal Destek Grubu gönüllüleri he fırsatta vatandaşların mağduriyet yaşamaması için elinden geleni yapıyor.
Rize Merkez’e 19 km uzaklıkta ki Melekköy Köyünde ikamet eden 74 yaşındaki Mustafa Tarlacı sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle ilaçlarını almaya gidemeyince Vefa Sosyal Destek Grubu’nu arayarak ilaç istedi. Gönüllüler kısa sürede ilacı kendisine ulaştırınca Tarlacı “Önceden hastanede ilaç bulmazdık. Şimdi ilaçlar kapımıza geliyor. Allah devletimizden razı olsun” dedi.

Ekipler tarafından ilaçları kapısına kadar teslim edilen Mustafa Tarlacı, Bu arkadaşlar olmasaydı ilaçsız kalmıştık diyerek dualar den Tarlacı, ”Kapanma dolayısıyla dışarı çıkamadık. Mecbur devlete telefon ettik. Onlarda bize arkadaşalar gönderdi. İlaçlarımız kutularını aldılar. Ve yeni ilacımızı getirdiler. İhtiyacımız olduğunda arıyoruz. Ben şeker tansiyon ve böbrek hastasıyım. Bir yerden yardım istemem lazımdı. Allah razı olsun devletimiz yardım ediyor. Bu devletin zamanında var bu uygulamalar. Önceden hastanede ilaç bulmazdık. Şimdi kendi elleriyle teslim ediyorlar onları bize. Allah razı olsun” dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.