Vergi Müfettişleri RTEÜ’de Mesleklerini Tanıttı

Vergi Müfettişleri RTEÜ’de Mesleklerini Tanıttı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü tarafından vergi müfettişliği mesleğini tanıtan bir seminer düzenledi.

Üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda vergi müfettişi Ahmet YAPAN, mesleğin inceliklerini anlatarak müfettiş olmak için öncelikle vergi müfettiş yardımcılığı unvanına sahip olunması gerektiğini belirtti. Vergi müfettiş yardımcılığının genel şartları ile ilgili bilgiler aktaran YAPAN, bu meslekte yer almak isteyen gençlere, “657 sayılı DMK‘nın 48. maddesindeki niteliklerine haiz olmanız, sınav tarihinde 35 yaşını doldurmamış olmanız, KPSS puan türü veya türlerinden asgari puan şartını taşımanız, sınava katılmamış veya en fazla iki kez katılmış olmanız, sınav duyurusu şartları ve süresine uygun başvuru yapmanız gerekiyor.” dedi.

Vergi müfettişlerinin asıl görevinin vergi incelemesi olduğunu ifade eden vergi müfettişi Serdar PEHLİVAN ise, Türkiye’deki vergi denetim yapısı hakkında bilgiler verdi. PEHLİVAN, Vergi Denetim Kurulu’nun görev ve yetkilerini de vergi incelemesi, teftiş ve soruşturma ve kayıt dışılık ve yolsuzluklarla mücadele olarak sıraladı. PEHLİVAN, Vergi Denetim Kurulu’nun, değişen küresel ve ekonomik koşullara karşın sürekli yenilenen ve gelişen mevzuata hızlı bir şekilde adapte olabilen ve gelişen koşullara farklı denetim teknikleri geliştirerek cevap verebilen yenilikçi bir yapıda olduğunu söyledi.

Katılımcıların yönelttiği soruları yanıtlayan vergi müfettişleri Ahmet YAPAN ve Serdar PEHLİVAN: “Vergi müfettişi olduğunuzda sadece kariyeri olan bir mesleğe sahip olmuyorsunuz. Ayrıca Maliye Bakanlığı’nın köklü kültür ve geleneğine sahip, kamuoyunda saygın bir yeri olan vergi müfettişleri camiasının da saygın bir üyesi olursunuz” ifadelerini kullandı.

Seminere, Üniversitenin Genel Sekreter Yardımcısı Cehri HUT, Vergi Denetim Kurulu Trabzon Grup Başkan Yardımcısı Levent EMRE ve öğrenciler katıldı.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.