Veysel Eroğlu`dan Müjdeli Haberler

Veysel Eroğlu`dan Müjdeli Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, belediyelerin mikro HES kurarak kendi elektriklerini üretmelerine sıcak baktıklarını, bir ay içinde gerekli kanunun çıkacağını belirterek Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı`dan hazırlık yapmalarını istedi. Bakırcı da, &`;Biz zaten kurduk. Tribün dönüyor” cevabını verdi.

 Bakanlığı bünyesindeki yatırımları incelemek üzere Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, kendine bağlı müsteşarlar, genel müdürler ve bölge müdürleri ile Rize’ye geldi. Artvin`den Rize’ye gelip geceyi Rize’de geçiren Eroğlu, ilk olarak Rize Valiliği’ni ziyaret ederek Vali Nurullah Çakır’dan makamında brifing aldı. Eroğlu, valilik girişinde törenle karşılandı. Çakır, Eroğlu’na makamında Rize çayı hediye etti. Erdoğlu da, sürekli Rize çayı içtiğini belirterek, “Ben hep Rize çayı içiyorum. Yabancı çaylar içmiyorum. En şifalı çay Rize çayıdır” dedi.


Eroğlu, Rize’de yapmayı planladıkları 25 yeni projenin müjdesini verdi. Eroğlu, bölgede yaşanan taşkınların önlenmesi için derelerin üzerini açacaklarını belirterek şöyle konuştu: “Buraya gelirken eli boş gelemezdik. Bizim kültürümüzde vardır. Ben size gelirken Rize çayı getiremezdim. Elimiz boş gelmedik. Yatırımlarımız ve müjdelerimizle geldik. Bugün Rize’ye 25 müjde ile geldik. Dere yataklarının üzerinin mutlaka boşaltılması gerekiyor. Bu maksatla yapılan çalışmaları gördük. Bunların üzerlerini açacağız. Ama etrafına konsollar atarak güzel bir görünüme kavuşturacağız.” Eroğlu, konuşması sırasında sürekli kendine bağlı genel müdürlere talimatlar verdi.Eroğlu, ardından Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’yı makamında ziyaret etti. Bakırcı da Bakanı belediye girişinde çiçeklerle karşıladı. Bakan Eroğlu, Bakırcı’ya “Büyükşehir Belediye Başkanım” şeklinde hitap etti.


Bakan ile Başkan arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Belediye Başkanı Bakırcı, Karadeniz sahil yolunun bölgedeki su taşkınlarını tetiklediğini belirterek göreve geldiği ilk yıllarda projenin değiştirilmesi için eylem yaptığını, bu eylemin Başbakan tarafından durdurulduğunu dile getirdi.  Bakırcı, belediye başkanı olduğu ilk günlerde eylem yaparak Karayollarını burada iki ay çalıştırmadığını belirterek şunlarsöyledi: "Sayın Başbakanımız arayınca bu eylemden vazgeçmek zorunda kaldık. Belediye olarak Karayollarının çalışma sahasına iş makinelerimizi yığarak onları çalışamaz hale getirmiştik. Bugün yaşadığımız sıkıntıyı o zaman ön görerek bunu yapmıştık.”
Eroğlu, Bakırcı’nın bir talebi üzerine, “Kızınız gibi güzel bir yeri verdiniz. Başlık parası ne ise onu takdim edeceğiz“ şeklinde cevap verdi.

BAKIRCI’NIN CEVABI BAKANI ŞAŞKINA ÇEVİRDİ
  Bakırcı ayrıca, belediyelerin kendi elektriklerini kendileri üretebilmeleri için ilgili kanunun çıkarılması konusunda Bakandan yardım isteyerek  “Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmamız var. Kanun çıkmadı, yönetmelik çıkmadı ama biz isale hattımızda bir mikro HES yaptık. Su depolarımızın arasında 350 metre kod farkı var. Bu fark enerji üretimi için büyük bir imkan. 500-600 kws elektrik üretme imkanı sağlıyor. Yıllık tüketimimizi kurduğumuz ve kuracağımız bu santrallerden elde etmiş olacağız” dedi.


  Eroğlu ise “Biz bu projelere sıcak bakıyoruz. Bununla ilgili gerekli düzenlemeyi yapacağız.  Belediyelerin kendi hatları üzerinde istedikleri tasarrufu yapabilmeleri için çalışıyoruz. Kendi elektriğini üretip kullanmalarına sıcak bakıyoruz. Bu konuya sadece bizim değil Enerji Bakanlığımızın da sıcak bakması lazım. Herhalde bu kanun bir ay içerisinde çıkar. Siz hazırlıklarınızı yapın” diye konuştu.  Bakan’ın hazırlık yapın talimatı üzerine Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı da, “Biz kurduk zaten tribün dönüyor” şeklinde cevap verdi. Bu cevap salonda gülüşmelere neden oldu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.