Yazıcı Group'tan Rize Çayeli'ne Kız öğrenci yurdu

Yazıcı Group'tan Rize Çayeli'ne Kız öğrenci yurdu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı bir takım ziyaretler için geldiği memleketi Rize'nin Çayeli ilçesinde yeni hizmete giren Yazıcı Group Sahipleri Mustafa YAZICI ve İlhami Yazıcı'nın adını taşıyan kız öğrenci yurdunun açılışına katıldı.

Açılış öncesi yaptığı konuşmada üniversiteler hakkında konuşan Bakan Yazıcı, “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde 15 tane fakülte var. Türkiye’nin 81 ilinde Üniversite var. Biz bunları planlarken, kurarken, 'Her ilde üniversite mi olur?' diyenler oldu. 1957 yılında Atatürk Üniversitesi Erzurum’da yapılırken aynı şeyi söylemişler. 'Erzurum’da üniversite mi olur?' diye. O dönemde Demokrat Parti Atatürk Üniversitesi’nin temelini atmış, kurulumunu sağlamış. Bugün ise Erzurum’da Atatürk Üniversitesi olmasaydı Erzurum’un halini siz düşünün. Her yerde Üniversitemiz var. Vakıf Üniversitelerini yolunu açtık. 176 dolayında Üniversite var. Belki ilerde başka statüde üniversitelerin de kurulmasının yolunu açacağız” dedi.

Bakan Hayati Yazıcı daha sonra beraberindekilerle birlikte Mustafa Yazıcı-İlhami Yazıcı Kız Öğrenci Yurdu'nun açılış kurdelesini kesti.







Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.