YENİDEN REFAH PARTİSİ RİZE İL BAŞKANLIĞI AYLIK İL DİVAN PROGRAMINI İL BİNASINDA GERÇEKLEŞTİRDİ. İL BAŞKANI MEHMET AKİF ZERDECİ RİYASETİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN PROGRAMA GENEL BAŞKAN YARDIMCISI CEMİL ÇOLAK KATILDI

YENİDEN REFAH PARTİSİ RİZE İL BAŞKANLIĞI AYLIK İL DİVAN PROGRAMINI İL BİNASINDA GERÇEKLEŞTİRDİ. İL BAŞKANI MEHMET AKİF ZERDECİ RİYASETİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN PROGRAMA GENEL BAŞKAN YARDIMCISI CEMİL ÇOLAK KATILDI

YENİDEN REFAH PARTİSİ RİZE İL BAŞKANLIĞI AYLIK İL DİVAN PROGRAMINI İL BİNASINDA GERÇEKLEŞTİRDİ. İL BAŞKANI MEHMET AKİF ZERDECİ RİYASETİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN PROGRAMA GENEL BAŞKAN YARDIMCISI CEMİL ÇOLAK KATILDI

Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanlığı aylık il divan programını il binasında gerçekleştirdi. İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci riyasetinde gerçekleştirilen programa Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak ve MKYK üyesi Samet Şişman katıldı.
İl divan toplantısında konuşma yapan İl Başkanı Zerdeci; “Hepimizi derin üzüntülere boğan asrın deprem felâketinin meydana geldiği günün üzerinden yaklaşık bir ay geçmiş bulunuyor. Yapılan resmi açıklamalara göre 45 binin üzerinde canımızı kaybettik.
İlk günden itibaren, maalesef yine can kayıplarına yol açan, 11 binin üzerinde sarsıntı meydana geldi ve gelmeye de devam ediyor. Üzülerek ifade ediyorum, yaralarımızı sarmaya çalışırken yeni yaralar açılıyor. Karşı karşıya kaldığımız tablo ve çektiğimiz acılar karşısında bütün kelimeler kifayetsiz kalıyor.

zerdeci-1.jpg
Yeniden Refah Teşkilatları olarak, bu zorlu süreç içerisinde deprem felâketini yaşayan şehirlerimizde, ilçelerimizde olmaya gayret ettik.
Bugün buradayız ama kalplerimiz depremzede kardeşlerimizle birlikte.
Rabbim’e şükürler olsun ki, millet olarak , en batıdaki ilimizden en doğudaki ilimize, en kuzeydeki ilimizden en güneydeki ilimize kadar etle tırnak gibiyiz. Bir vücudun birbirini tamamlayan uzuvları gibiyiz.
Şanlı tarihimiz boyunca, her felakette olduğu gibi, dayanışmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergilemiş olan Anadolu insanımız, bu ağır imtihanı da vererek dünyaya bir kez daha emsal olmuştur. Bu güzel atmosfer devam ettirilmelidir.
Sahip olduğumuz bu dostluk, kardeşlik, merhamet, sevgi ve değerlerimiz ile yaralarımızı en kısa sürede saracağız, Allah’ın izniyle.
Bu vesileyle bir kez daha depremde yitirdiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yüce Rabbimin, her birini şehitlik makamına kabul etmesini niyaz ediyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

zerdeci-13.jpg
Biz Yeniden Refah Partisi olarak ilk günden itibaren seferber olduk ve teşkilatımızın her ferdiyle depremzedelerimizin yanında olmaya gayret ettik, canlarımızın kurtuluşuna vesile olmak ve yaralarımızı sarmak için bütün imkanlarımızla seferber olduk.
“Milletimiz enkaz altındayken bizim oturmaya, dinlenmeye, ona buna laf yetiştirmeye ayıracak tek bir saniyemiz yok!” diyerek zamanla yarıştık.
Arama kurtarma kuruluşumuz olan Acar ile, insani yardım derneğimiz olan Selamet Derneği ile deprem bölgesinde, enkaz başlarında, yardım organizasyonlarında bulunduk. 12 bine yakın gönüllü teşkilat mensubumuz sahadaydı. Genel Merkez Kriz masamızı ve tüm illerimizde İl Kriz Masalarımızı oluşturduk. Kayseri, Mersin, Elazığ, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da depolarımızı oluşturduk. 380 TIR yardım malzemesi, 200’ün üzerinde iş makinesi, 62 jeneratör, 432 çadır desteklerimizi gerçekleştirdik. Bunlara ilaveten İstanbul teşkilatımız K. Maraş’ta buna ilave olarak çadır kent kurdu. 7 tane aşevimiz ile günlük 2000-2500 kişilik 3 öğün sıcak yemek ikramımız hala devam etmektedir.
Yeniden Refah Partisi olarak koordinasyonu kolaylaştırmak ve ihtiyaçların tespit edilip hızla çözüm üretilmesini sağlamak üzere ‘Kardeş Şehir’ uygulamasını başlattık. Bu uygulamayla depremden etkilenen 10 ilimizi, diğer 71 ilimize ve ilçelerine emanet ederek, her bir il teşkilatımızın sorumlu olduğu deprem bölgesini belirledik. Tüm teşkilatlarımız sorumlu oldukları şehire odaklanarak çalışmalarını yürütmektedirler. Allah emeği geçen herkesten razı olsun.
Bu zorlu süre boyunca, binlerce insanımız enkaz altındayken, kurtarılmayı bekleyen birçok canımız varken, seçim tartışmalarının yapıldığı bir ortamı görmek bizleri ziyadesiyle üzmüştür. İktidar ile muhalefetin arasında Kısır politik tartışmaları, çekişmeleri, kavgaları, seçim atışmaları gördük ve bunları gönül defterimize üzülerek not ettik!
Genel Başkanımız Sayın Dr. Fatih Erbakan bey bu süreçte “Bugünkü vakit, birlik ve beraberlik vaktidir, yaraları sarma vaktidir, millet devlet el ele verme vaktidir. Vakti zamanı geldiğinde herkesten hesap sorulur!” diyerek şimdi siyasetin, eleştirinin, çekişmenin zamanı olmadığını ifade etmiştir. Farklı hesaplar içinde bulunan, hataya, yanılgıya düşen diğer siyasi partileride uyardı. Bu süreçte de milli ve örnek duruş sergileyerek milletimizin güvenini kazanmayı, gönülleri fethetmeyi başardı. Tüm kesimin takdirini kazandı.
Ülkemiz, bir çok doğal afetlerla karşı karşıya olan bir coğrafyada bulunmaktadır. Bu afetlerle daha etkili mücadele etmek için acilen Afat Bakanlığı kurulmalı, yaşanan bu acılardan ders çıkartılarak gereken kanuni düzenlemeler yapılmalıdır. Kanunlar, daha caydırıcı ve etkin hale getirmelidir. Felaket anındada mağduriyetleri azaltacak acil tedbirler alınmalıdır. Özellikle riskli bölgelerde rant uğruna dikey yapılaşmaya asla izin verilmemelidir. Mahalli idarelerin denetlenmesinde PARTİ ve ŞAHIS menfaatlerinin, ÜLKE menfaatlerine tercih edilmesinin önüne geçilmelidir. Eğitim sisteminde “ÇEVRE-Şehircilik” ve “Doğal Afet” bilincinin gerçek manada verilmesi sağlanmalıdır.
Önce Ahlak ve Maneviyat vizyonundan nasibini almamış Siyasetçi-Makam sahibi, Yönetici- Müteahhit ve hatta inşaat işçisi-mühendis, en mükemmel Yasa ve Yönetmelikler ihdas edilse dahi, tüm bunları aşıp, suistimal ve olumsuzlukların sebebi olabileceğinden; Milli Görüş’ün 50 senedir söylediği gibi; “insanın ahlaki ve manevi olarak eğitilmesi” gerekmektedir. Yaşadığımız bu deprem felaketinde, ihmaller, suistimaller ve ahlaki çöküntüler neticesinde felaketin sonuçlarının ne kadar büyük olduğuna şahit olmaktayız.
Sayın Cumhurbaşkanı seçim tarihi olarak 14 Mayıs 2023’ü bir kez daha işaret etmiş bulunmaktadır. Bizler seçim tarihi ile hiç ilgilenmedik; isterseler yarın yapsınlar seçimi, Yeniden Refah Partisi her an hazırdır. Bizler, hep yarın seçim olacakmış gibi çalıştık.
İçinde bulunduğumuz bu acılı süreç göstermektedir ki, ülkemizin lafla, sloganla, tartışmayla, kavgayla değil; Önce ahlâk ve maneviyat prensibiyle hareket eden, Projeleri, çözümleri, yol haritası, istikameti, kıblesi belli olan, Hakk’ı üstün tutan, Merhameti, adaleti, hayrı, üretimi esas alan Milli Görüş İktidarına, Yeniden Milli Görüş İktidarına, Yeniden Refah Partisi iktidarına ihtiyacı vardır.
Milli Görüş özlenendir, beklenendir!
Müesses nizama başkaldıracak, “çıkar odaklarını” değil, milleti iktidara taşıyacak YENİDEN REFAH PARTİSİ’nin iktidarı beklenmektedir.
İnşallah, 14 Mayıs günü aziz milletimizin makus talihi değişecek ve Milli Görüş iktidar olacaktır!” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Çolak yapmış olduğu konuşmada afetzedelere geçmiş olsun dileklerini iletirken ölenlere de rahmet dilediği konuşmasında; “Afet nedeni ile durdurmuş olduğumuz Anadolu Buluşmaları programımızı bu hafta itibari ile tekrar başlatmış bulunmaktayız. Cumhurbaşkanımızın şifaen açıklamış olduğu seçim tarihini baz alarak tüm kadrolarımızla seçim çalışmlarımızı hızlandırdık. İttifak konusunda çok fazla soru almaktayız. Bu sorulara cevaben buradan açıklamak istiyorum ne cumhur ne millet sadece Milli Görüş’ün vatandaş ile yaptığı ittifaktayız. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Genel Başkanımız Dr.Fatih Erbakan beydir. Biz çalışmalarımızı bu minvalde yapmaktayız. Ülkemiz ve milletimiz için en hayırlısı için mücadele etmekteyiz. Ülke genelinde olduğu gibi Rize özelinde de çalışmalarımızı devam ettirdiğimiz bu süreç içerisinde özellikle Salarha vadisine yönelik söylemek istediklerimiz ve iktidara geldiğimizde acilen yapmak istediklerimiz vardır. Öncelikle büyük coşku ile açılan Salarha tüneli için minnetarız. Lakin bir proje nasıl yarıda bırakılır, verilen sözler nasıl tutulmaz hep birlikte görmekteyiz. Salarha tünelinin devamı yollar neden yapılmadı ve yapılmamaya devam ediliyor. Vadide yaşayanların mağduriyetini acilen giderecek olan reçeteyi uygulayacagız ve Salarha tünelinin devamı olan yolları tamamlayacağız. Nufüs bakımından yeteri kadar yatırımı alamayan Salarha vadisini ilçe yapmak için elimizden gelenin fazlasını yapacağımıza söz veriyoruz. Buna ek olarak Derepazarı Kendirli yolu yıllardır bir muammadan ibarettir. O bölgede yaşayan vatandaşlarımızın ulaşımlarını daha ekonomik hale getirecek bu yolun tamamlanması için gereken çalışmaları yapıp tamamlayacağız. Toplantılarımız her geçen gün verimini arttırmaktadır. Bizler seçim çalışmalarımızı geliştirerek sürdürüp her daim vatandaşımız ile iç içe olacağız.” Dedi.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.