Yıllardır Mahallelerinde SU Yok

Yıllardır Mahallelerinde SU Yok

Yıllardır mahallelerine belediye suyunun bağlanmadığını belirten mahalle sakinleri Andon suyu geldiğinde bağlayacağız diyorlar yıllardır bekliyoruz. Yağmur sularını biriktirerek yaşamımızı sürdürüyoruz yaz aylarında ise günlerce susuz kalıyoruz dediler.

Rize’nin Çayeli ilçesine sadece 1 buçuk kilometre uzaklıkta bulunan Yaka mahallesi sakinleri daraşık yollarından ve yazın akmayan sularından çektikleri kadar hiçbir şeyden çekmediler.

İlçenin en önemli ve en manzaralı mahallesi olmasına rağmen yol ve su sıkıntısı yaşayan vatandaşlar artık al mahallede bulunan komşularının evlerini ihtiyaç gidermek için bile kullanmaya başlamışlar.

Yolun engebeli olmasından dolayı ambulansın bile çıkamadığı yaka mahallesi sakinleri ani bir durumda hastalarını sırtlarında taşıyarak ambulansa yetiştiriyor.
Kimisi inşaatını yapamamış kimisi ise evinde otomatik çamaşır makinesini taşıma su ile çalıştırmaya çalışıyor.

Belediyeden hizmet alamayan mahalle sakinleri 2013 Türkiye’sin de adeta  ilkelliği yaşarken yetkililere bunları bize reva mı görüyorsunuz diyorlar.

Adeta ilkelliğin yaşandığı Çayeli yaka mahallesinde vatandaşlar yıkanmak için son çare alt mahallede bulunan komşularının evini bile kullanıyor .

Sadece seçim dönemi hatırlandıklarını ifade eden mahalle sakinleri almaları gereken hizmeti belediyeden bir kez daha talep ettiler: suyumuz aksın yolumuz yapılsın…




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.