YOĞUNLUĞU AZALTACAK

YOĞUNLUĞU AZALTACAK

Tamamlandığında Rize Trafiği Rahatlayacak

Güney Çevre Yolunda İncelemelerde Bulunan Gümrük Ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Güney Çevre Yolunun Tamamlanması İle Birlikte Rize’deki Trafik Yoğunluğunun Azalacağını Söyledi.

Sabah kahvaltısında partililerle bir araya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, güney çevre yolunu incelemek üzere islampaşa’ya ardından da Pehlivantaşı’na gitti. Yazıcı güney çevre yolunun son durumu hakkında bilgi alarak yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Güney çevre yolu çalışmalarını inceleyen Bakan Yazıcı’ya Rize Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Milletvekili Hasan Karal, AK Parti il başkanı Hikmet Ayar, AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı Reşat Kasap, Karayolları bölge müdürü Selahattin Bayramçavuş ve çok sayıda teşkilat mensubu eşlik etti.

Güney çevre yolunun tamamlanması ile birlikte Rize’deki Trafik yoğunluğunun azalacağını belirten Bakan Yazıcı, “8,5 kilometre olarak planlanmış güney çevre yolunun 1,5 kilometrelik bölümü bu ay içinde tamamlanmış olacak. Bu yol tamamlandığında ulaşım sorunu rahatlayacak, çevrenin kalitesi artmış olacak. Ayrıca önemli kavşaklarla yol 5 kilometrelik güzergahla kuzeyden güneye şehir içi yoğunluğu azaltacak. Bu yolun devamı var. Batı kesiminden sahil yoluna kavuşacak. Kalkandere ile bağlantı yolunun tamamlanması ile Ovit Tüneli bağlantısı olacak. Çok dikkatli ve verimli bir çalışma” diye konuştu.




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.