ZERDECİ; Lütfü Türkkan'nın Yaptığı açıklamayı Esefle Karşılıyoruz

ZERDECİ; Lütfü Türkkan'nın Yaptığı açıklamayı Esefle Karşılıyoruz

Yeniden Refah Partisi RİZE İL Başkanı Mehmet Aktif ZERDECİ bu konuyla ilgili yapmış olduğu yazılı  açıklamada; “Türkkan’ın yaptığı bu talihsiz açıklamayı hayret ve esefle karşılıyoruz.

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Milli Görüş hareketinin kurucu lideri ve Türk Siyasetinin “Erbakan Hocası” Merhum Başbakanlardan Necmettin ERBAKAN’ı hedef alarak skandal ifadeler kullandı.
Türkkan kanal İstanbul için yaptığı skandal açıklamada proje kapsamında temeli atılan ilk köprünün eski bir proje olduğunu savunarak “Hafta sonu Kanal İstanbul projesinin temelini atıyoruz  diye Kuzey Marmara Otoyoluyla ilgili eski bir projenin köprü temelini attılar. Erbakan çok temel atardı iş bir ara o kadar ilerlediki boş boş tarlaya temeller attılar. Aradan 40 sene geçmiş, aynı hadiselerin devamı bizi üzüyor “ ifadelerini kullandı.
Yeniden Refah Partisi RİZE İL Başkanı Mehmet Aktif ZERDECİ bu konuyla ilgili yapmış olduğu yazılı  açıklamada; “Türkkan’ın yaptığı bu talihsiz açıklamayı hayret ve esefle karşılıyoruz.Hayatını bu Aziz ve Şerefli Millete adamış, kimsenin hayal bile edemediği imkansız denilen bir çok projeyi hizmeti başarıyla tamamlamış.
Siyasete başladığı ilk yıllarda ( 1970-1980 yıllarında) Hükümet ortağı olduğu dönemlerde Ülkemizin Maddi ve Manevi kalkınma hamlesini başlatmış ileri görüşüyle Türkiye’nin önünü açacak sanayi ve yüksek teknoloji alanında dışa bağımlı olmaktan kurtaracak 200  Ağır Sanayi Fabrika temelini kısa bir süre içerisinde atmayı başarmıştır. Dış güçlerin bütün baskılarına engellerine rağmen bu fabrikalardan 100’e yakınının açılışıda tamamlanmıştır. Bugün bu fabrikalar hala Milletimize hizmet etmeye devam ediyor. Günümüzde Savunma Sanayi’nde yaşanan birçok gelişme ve başarılar Erbakan Hocamızın o tarihte temelini attığı Ağır Sanayi kuruluşları tarafından sürdürülmektedir. Aynı dönemde Bütün Dünya’ya rağmen Hocamızın öncülüğünde Kıbrıs Barış Harekatı başarıyla yapılmış, bugün bizlere büyük bir miras bırakılmıştır.


   Yine 90’lı Yıllarda iktidara geldiği 54 ‘üncü Refah Yol Hükümetinde 1 yıl içerisinde Milletimizin ve Devletin bir çok alanda sıkıntılar içinde olduğu bu dönemde, Ülke tarihinde ilk defa denk bütçeyi kurmayı başarmış. Yanında Havuz Sistemini’de oluşturacak Devletteki bütün yolsuzlukların imtiyazların haksız kazançların önüne geçmeyi başarmıştır. Aynı tarihte önceki hükümetlerinin izniyle Güneydoğu sınır illerimize konuşlanan ülkemizi bölmek için faaliyet gösteren terör örgütlerinin en büyük destekçisi çekiç gücü hem ülkemizden hemde bölgede çıkarılmasını başarılmıştır. Bunun Yanında Millete hiçbir vergi koymadan, hiçbir zam yapmadan sadece kendi Milli kaynaklarımızla, Cumhuriyet Tarihinde hiç kimsenin tahmin edemediği en büyük memur, işçi, Emekli zamlarını, tarım ürünleri zamlarını yapmış, halkın refah seviyesini çok yükseltmiştir. Türkiye’yi Lider bir ülke yapacak Yeni, Adil bir Dünya düzeninin bir adımı olan D8 Projesini kurarak Türk Halkına ve İslam alemine büyük bir miras bırakmıştır. Tarihe Aldanmayan ve Aldatmayan bir lider olarak geçmiştir. Bütün bunların karşısında çok büyük bedeller ödemiştir. Hiçbir zaman yılmamış, duraklamamış son nefesine kadar mücadelesine devam etmiştir. Ülkemiz için çok büyük bir değer, büyük ilim ve devlet adamıdır. 


İyi Parti Gurup Başkanvekili  Lütfü Türkkan’ın yapmış olduğu bu talihsiz, sorumsuz ve iftira niteliğindeki açıklaması Bunca yapılan bu Efsane hizmetleri basite almak, yalanlamak ve yok saymak demektir. Bu tavrıyla öncelikle kendisini basitleştirmiş  bilgisizliğini ve sorumsuzluğunu ortaya koymuş, temsil etmiş olduğu partisini de bu sorumsuzca davranışıyla zor durumda bırakmıştır. Ülke için büyük bir değer olan her kesimin takdirini ve sevgisini kazanmış Gönülleri fethetmiş bir lider olan Merhum Erbakan Hocamıza yapılan bu sözlü saldırı tüm sevenlerini üzmüş tepkilerine neden olmuştur.
Türkkan’ı bu sorumsuzca davranışından dolayı kınıyoruz. Türkkan bu açıklamayı yapmadan önce 54’üncü ERBAKAN hükümetinin bir üyesi, bakanı olan, şu anda mensubu olduğu Partisinin Genel Başkanı  Sayın Meral Akşener Hanımefendi ye sorabilir, ondan doğruları öğrenebilirdi. Yine de geç kalmış değil, Erbakan Hocamızla ilgili bir açıklama yapacaksa Sayın Meral Akşener hanımefendiye sorup doğru bilgiler ışığında konuşmasını kendisine tavsiye ediyoruz” dedi. 
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.