ÇINAR BEBEK YAŞAMAK İSTİYOR

Adı Muhammet Çınar Bir, henüz 7,5 aylık… O da SMA hastalığı ile mücadele eden minik bedenlerden sadece bir tanesi. Çınar’a henüz 2,5 aylıkken SMA Tip1 teşhisi konuldu… O günden sonra ne Çınar bebek ne de ailesi için hiçbir şey eskisi gibi olmadı. 

Çınar, günde iki defa öksürtme cihazına giriyor. Bu cihaz onun ciğerlerinde sorun olmaması için gerekli! Tedavideki en önemli kriterlerden biri de kilo… Muhammet Çınar, 13,5 kiloyu geçmemeli.

Ölümcül bir kas hastalığı olan SMA ile mücadele eden Muhammet bebek yaşamak istiyor… Muhammet’in sağlığına kavuşması için ABD’de gen tedavisi olması gerekiyor. Bu tedavinin ücreti tam 2 milyon 300 bin dolar… Ancak bu tedavinin maliyetini karşılamaya ailenin gücü yetmiyor. Yüzlerce anne ve baba gibi onlarda evladının yaşaması için çaba sarf ediyor.

Aile evlatlarının tedavisi için gerekli olan ücreti toparlayıp ABD’ye gitmeyi düşünürken aldıkları yeni bir haber ile yıkıldı. Muhammet Çınar bebeğin yapılan tetkiklerinde beyninde sıvı birikmesi olduğu teşhis edildi. SMA hastalığı mücadele eden Çınar bebek Hidrosefali olarak tanımlanan ve yine ölümcül sonuçları olabilen başka bir hastalığın pençesine düşmüştü.

whatsapp-image-2021-06-21-at-17-20-18.jpeg

Bu süreçte bir ameliyat geçiren Çınar bebek için kara haberlerin ardı arkası kesilmiyordu.  Ameliyattan sonra dört kez uygulanan ilacın çok nadirde olsa görülen yan etkisi Çınar bebeğe rastladı. Ve ne yazık ki Çınar bebeğe bundan sonra bu ilaç da verilemeyecek…

whatsapp-image-2021-06-20-at-15-27-32-1.jpeg

Gelinen bu noktada Çınar bebeğin gen tedavisi almaktan başka şansı kalmadı. Bu tedaviyi de 2 yaşına kadar alması gerekiyor… Muhammet Çınar için başlatılan yardım kampanyasına sizlerde destek olabilirsiniz… Onun yaşama umudu, ailesinin de sesi olabiliriz.

whatsapp-image-2021-06-20-at-15-27-33-3.jpegwhatsapp-image-2021-06-21-at-17-20-18.jpeg

 

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.