IKEA'da at eti satılmış

IKEA'da at eti satılmış

İsveçli dünya mobilya devi IKEA'nın sattığı köftelerde at eti satıldığı ortaya çıktı.

IKEA'nın Çek Cumhuriyeti'ndeki şubesinin sözcülüğünden yapılan açıklamada, at eti bulunan köftelerin Çek Cumhuriyeti dışında İngiltere, Portekiz, Hollanda ve Belçika'da da satışa çıkarıldığı belirtildi. Ancak son gelişmenin ardından tüm ülkelerdeki köftelerin geri çekildiği söylendi.

Söz konusun ürünlerin etiketleri üzerinde domuz veya dana eti yazdığı aktarıldı. IKEA'nın İsveç birimi Facebook sayfasından yaptığı açıklamada müşteriler üzerindeki potansiyel endişeler nedeniyle İsveç'te köfte satmayacaklarını belirtti.

Aynı şekilde İtalya bitiminde yapılan açıklamada da bu ülkedeki mağazalarda köfte satışının durdurulduğunu, ürünlerde DNA testi yapmaya devam edeceklerini ve at eti olup olmadığını kontrol edecekleri aktarıldı.

TÜRKİYE İLE İLGİSİ YOK DİYORLAR AMA..

IKEA Türkiye'den yapılan açıklamada ise şöyle denildi: "IKEA Türkiye mağazalarında yer alan restoranlarda satışa sunulan köfte ve sosis ürünlerinin tamamı, hizmet vermeye başladığımız günden bu yana Türk Gıda Kodeksi'ne uygun şekilde yüzde 100 dana eti olmakta olup, yerli tedarikçilerden temin edilmektedir. IKEA Türkiye, halihazırda hijyenik ve sağlıklı üretim yapısıyla bilinen 'Pınar Et' ile çalışmaktadır. Yurtdışında yayınlanan haberlerin de IKEA Türkiye ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.