Rize'nin 112 Acil Çağrı Merkezi Çağrı Alımına Başladı

Rize'nin 112 Acil Çağrı Merkezi Çağrı Alımına Başladı

Rize’de acil çağrıların tek merkezde yönetileceği 112 Acil Çağrı Merkezinde İlk çağrı Rize Valilisi Kemal Çeber tarafından alındı.

 

İçişleri Bakanlığınca tüm acil çağrıların tek numara ve merkezden karşılanarak sevk ve koordine edilmesi amacıyla 81 ilde hayata geçirilecek "112 Acil Çağrı Merkezi", Rize Merkez Güneysu Karayolu üzerindeki yeni binasında hizmete başladı. Merkezde ilk çağrı Rize Valisi Kemal Çeber Tarafından alındı.

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan proje ile il genelinde 7 kuruma ait acil çağrı numaraları tek numara (112) altında toplandı.  Yapımı tamamlanıp içeresinden ilk çağrı alımına başlanılan 112 Acil Çağrı Merkezi binası 5383 m² kapalı alan, 220 m² ’ lik çağrı merkezi salonu, 188 m² ’lik operasyon salonu, 51 m²’lik toplantı salonu, eğitim salonu, konferans salonuna sahip. Aynı anda 100’ün üzerinde personelin yemek yiyebileceği yemekhaneden oluşan 112 Acil Çağrı Merkezi, sağlık, emniyet, jandarma, itfaiye, orman ve AFAD ile ilgili durumlar için bir arada hizmet verecek. Toplam 66 personel ile hizmet verecek olan Acil Çağrı merkezinde ilk telefon görüşmesi eğitimli ön karşılama personeli tarafından alınarak gerekli kurumlara yönlendiriliyor. Yerli Mühendisler tarafından geliştirilen yazılım sayesinden direkt olarak GPS konumları tespit edilebiliyor. Aynı anda 90 çağrının alınabildiği merkez İl genelinde Hizmet verecek.

Acil Çağrı Merkezinde İlk Çağrıyı alan Rize Valisi Kemal Çeber, Artık acil çağrı numarasına sahip 7 kurumu burada 112 numarası altında tek çatı halinde birleştiriyoruz. Avrupa birliği uyum projemiz çerçevesinde 112 bundan sonra bizim tek acil çağrı numaramız. Bu bina 112 acil hizmetleri için özel yapılmış ve tasarlanmış bir bina. Her türlü acil çağrı hizmetini sunabilecek altyapıya sahip bir bina. Ayrıca acil çağrı merkezleri sistemini sunacak dünyanda son gelişmiş sisteme sahip bir bina olarak hizmet verecek” dedi.

 “ASIL ÇAĞRILAR DİREKT TESPİT EDİLECEK”

 Geliştirilen yazılım sayesinde arayan kişin telefon numarasını ve konumunu anında tespit edebilen sistem asıl çağrıları da tespit edebilecek. Asılsız çağrıda bulunan veya hattı gereksiz yere meşgul edenlere ise cezai yaptırım uygulanacak.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.