SON YILLARIN EN GÖZDE HASTALIĞI DEPROSYONLA MÜCALE İÇİN PİLATES

SON YILLARIN EN GÖZDE HASTALIĞI DEPROSYONLA MÜCALE İÇİN PİLATES

SON YILLARIN EN GÖZDE HASTALIĞI DEPROSYONLA MÜCALE İÇİN PİLATES

 Hayatınızdan hep zararlı alışkanlıkları çıkarmak istediniz, peki ya faydalı olan bir şeyler koymayı denediniz mi yerine? Hayatınıza sporu alın,sağlıklı beslenmeyi alın, bedeninizin içerisine hapsolmuş ruhunuz size yeni keşiflerde mutlu olmayı sağlık kazanmayı sunacak…

GIDANI DEĞİŞTİR,RUHUNU İYİLEŞTİR,HAREKETİ SIKLAŞTIR,BEDENİNİ SEVİNDİR..

Pilates Sadece Bir Spor mudur?

Pilates bir spor mudur? Sorusuna yalnızca bir spordur demek doğru değil, en azından yetersiz. Bir spor olarak da nitelendirilebilir. Günümüzde pilates oldukça yaygın olarak yapılan bir egzersiz bütünüdür. Pilates içerisindeki hareketler rehabilitasyon tedavilerinde de kullanılmaktadır. Pilates’in yaratıcısı Joseph Pilates, bedensel rahatsızlıkların giderilmesi için böyle bir teknik geliştirmiştir. Bugün günümüzde modern bir spor olarak görülen Pilates’in doğuş amacı tamamen sağlıklı bir beden inşası için gerekli olan egzersiz biçimlerinin sağlanmasıdır. 

Pilates Bir Eğitmen Eşliğinde Gerçekleştirilir

Kas ve dokulara zarar vermeden etkili bir pilates egzersiz süreci geçirmek için doğru teknik son derece önemlidir. Yapılan hareketten hangi kas gruplarının etkilendiğini, hangi bölgenin ne oranda çalışması gerektiğini ve doğru süreleri bir eğitmen yardımıyla etkili gerçekleştirebilirsiniz. Bölgesel zayıflamak, incelmek ve fit bir bedene sahip olmak için sıklıkla tercih edilen bu egzersiz bütünü Pilates bir spor mudur? Sorusuna cevap arayanlar için bu çerçevede değerlendirildiğinde bir spor olduğu aynı zamanda zihin ve beden kontrolü sayesinde ise fizik tedavi metodu olduğu sonucuna götürür.

 

Denge Zihin ve Beden Bütünlüğü için Pilates

Pilates, nefes temelinin üzerine kurulan hareketler ile bir bütündür.  Nefes kontrolü ile birlikte zihin ve beden dengesini sağlar ve bir bütünlük yaratır. Uzun süre düzenli Pilates yaptığınızda bakış açınızın değiştiğini, bedensel hareket kabiliyetinizin arttığını ve hayatınızdaki stres yükünü azalttığını keşfedebilirsiniz. Bu anlamda Pilates, yaşamınızda size koçluk eder. Pilatesin duruş bozukluğu ve eklem rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan ileri seviye metodları da bulunur. Pilatesin ilk amacına uygun geliştirilen bu egzersizler hareket bilimi ve fizik tedavi alanındaki gelişmelerle ilerleme kaydetmiştir ve günümüzde klinik pilates pilatesten ayrı bir uzmanlık alanı olarak etkisini artırmaktadır.

 

Esneklik ve Kişisel Gelişime Katkısı ile Pilates Pilates, tam anlamıyla bir zayıflama programı değildir. Bedeni, sıkılaştırma ve esnetme özelliği vardır. Fakat; bu esneme bilinenin aksine kaslarda, kas boylarında gerçekleşen bir esnemedir. Bu da sizin günlük yaşamda hareket kabiliyetinizi arttırırken hem psikolojik hem de fiziksel açıdan rahat bir bedene sahip olmanızı sağlar. Bu bakımdan bakıldığında Pilates, bir esneklik aracıdır denilebilir. Aynı zamanda yine hem bedensel hem zihinsel açıdan gelişime katkısı ile bilinir. Daha geniş düşünebilme, olaylara farklı açılardan bakabilme, daha az stres ve sakinliğin getirdiği rahatlık bedensel rahatlıkla birleştiğinde size sağlıklı bir alan yaratarak gelişiminize katkıda bulunur.

Tüm bu alanlar değerlendirildiğinde Pilates bir spor mudur? Sorusunun cevabı yalnızca bir spordur olarak değerlendirilmemeli aynı zamanda kişisel gelişim ve bütünlük kavramlarını da kapsadığı unutulmamalıdır. Pilates, size hayatınızın her alanında katkı sağlamaya açık bir egzersiz bütünüdür.

AKTİF YAŞAM VE MOTİVASYON UZMANI                                                                                                
 PİLATES EĞİTMENİ                                                                                                                      
 
Sercan Özgen

 

                                                                                                     

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.