Artvin Valisi Ergün, Ciha Kalesi’ndeki Kazı Çalışmalarını İnceledi

ARHAVİ İLÇE MERKEZİNE YAKLAŞIK 7,5 KİLOMETRE MESAFEDE VE 600 METRE RAKIMDA YER ALAN TARİHİ CİHA KALESİ'NDE YÜRÜTÜLEN KAZI ÇALIŞMALARI, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI MÜZELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN İZNİ VE DESTEĞİYLE DEVAM EDİYOR

Artvin Valisi Dr. Turan Ergün, Arhavi ilçesinde bulunan Ciha Kalesi'nde yürütülen arkeolojik kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Arhavi ilçe merkezine yaklaşık 7,5 kilometre mesafede ve 600 metre rakımda yer alan tarihi Ciha Kalesi'nde yürütülen kazı çalışmaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü'nün izni ve desteğiyle devam ediyor. Artvin Müze Müdürlüğü başkanlığında sürdürülen çalışmalar, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Osman Aytekin'in bilimsel danışmanlığında yürütülüyor.

Kazı alanını ziyaret eden Vali Dr. Turan Ergün, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Yunus Emre Aytekin ile kazı sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Osman Aytekin'den bilgi aldı. Kazılarda sur kalıntıları ve kaleye ait yapıların gün yüzüne çıkarılması hedefleniyor.

Vali Ergün'e ziyaret sırasında Arhavi Kaymakamı Burak Çimşir, Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim, Artvin Müze Müdürü Dilek Yaşar, ilçe protokolü ve kazı ekibi eşlik etti.

Kazı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Ciha Kalesi'nin tarihi geçmişine ışık tutulması ve bölge turizmine katkı sağlanması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Artvin Haberleri

Gürcistan’a Kaçmak İsteyen Uyuşturucu Suçlusu Hopa’da Yakalandı
Karagöl Buz Tuttu, Gençler Buz Üzerinde Eğlendi
Gürcistan’a Gidebilmek İçin Sadece Kimlik Ve Pasaport Artık Yeterli Olmayacak
Artvin’de Jandarmadan Kaçakçılığa Darbe
Artvin’de Trafik Kazası: 2’si Kardeş 3 Kişi Hayatını Kaybetti