Artvin’de Gece Yarısı Sel Kabusu: Köy Yolları Ulaşıma Kapandı

ARTVİN’İN ARDANUÇ İLÇESİNE BAĞLI EŞKİNAR KÖYÜNDE ETKİLİ OLAN ŞİDDETLİ SAĞANAK YAĞIŞ SONRASI DERE YATAKLARINDAN TAŞAN SEL SULARI VE MOLOZ YIĞINLARI KÖY YOLLARINI KAPATIRKEN, EKİPLERİN MÜDAHALESİYLE ULAŞIM YENİDEN SAĞLANDI

Artvin'de gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış, Ardanuç ilçesinde taşkınlara neden oldu. Vadilerden gelen sel suları beraberinde çamur, kaya ve taş parçalarını sürükleyerek köy yollarını ulaşıma kapattı.

Artvin'in Ardanuç ilçesine bağlı Eşkinar köyünde gece etkili olan sağanak yağış sonrası dere yataklarından gelen çamur, taş ve kaya parçaları köy yollarını ulaşıma kapattı.

Yağışın ardından köyün birçok noktasında su birikintileri oluşurken, yollar çamur ve moloz yığınlarıyla kaplandı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen İl Özel İdaresi ekipleri, gece saatlerinde iş makineleriyle çalışma başlattı.

Yaklaşık iki saat süren yoğun çalışmanın ardından yolları kapatan çamur, taş ve kaya parçaları temizlenerek ulaşım yeniden sağlandı.

Öte yandan taşkın nedeniyle köydeki bazı tarım arazileri de sular altında kaldı. Ekiplerin bölgede hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Artvin Haberleri

Artvin’in Hopa İlçesinde Ev Yangını
Ardanuç'ta Boz Ayı Ailesinin "Neşeli" Anları Dronla Kaydedildi
Norveç Fiyortları Değil, Artvin Çoruh Vadisi
Artvin'de Yeşil Bal Sezonu Öncesi Üreticiye Destek: Bal Ormanlarında Yoğun İnceleme
Artvinli iş insanı İsmet Acar hayatını kaybetti