MACAHEL GEÇİDİ 19 Günlük Kar Esareti Sona Erdi

ARTVİN'DE GEÇTİĞİMİZ HAFTALARDA YOĞUN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE ULAŞIMA KAPANAN BORÇKA İLÇESİNİN MACAHEL GEÇİDİ YOLU 19 GÜN SÜREN ÇALIŞMANIN ARDINDAN YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI

MACAHEL GEÇİDİ 19 Günlük Kar Esareti Sona Erdi

UNESCO'nun koruması altındaki Türkiye'nin ilk ve tek biyosfer rezerv alanı olan Macahel bölgesi, kış aylarında zorlu hava koşullarıyla mücadele ediyor. Camili, Düzenli, Efeler, Kayalar, Maral ve Uğur köylerini kapsayan bu bölgeye ulaşım sağlamak için ekipler yoğun bir şekilde çalışıyor.

Yoğun kar ve tipi nedeniyle geçmişte 6 ay açık, 6 ay kapalı kalan yolun sürekli açık olması için Karayolları, 42 kilometrelik yol ağını özelleştirdi. Bölgeyi iyi bilen Osman ve Mikail Önder kardeşler Karayolları Bölge Müdürlüğü koordinesinde, yolun açık olması için yoğun çaba harcıyor. Karayolları ekiplerinin de desteğiyle kar yağışının sonrası başlatılan çalışma sonucunda Camili bölgesinin yolu ulaşıma açıldı.

Macahel geçidindeki kar kalınlığı yer yer 5 metreye ulaşırken, iş makinelerinin boyunu aşan karla mücadele edebilmek için ekipler gece gündüz çalışmalarını sürdürürdü. Çığ riski taşıyan dik yamaçlarda, ekipler havanın soğuk olduğu saatlerde çalışarak büyük bir titizlikle yol açma işlemlerini gerçekleştirerek yolu yeniden ulaşıma açtı.

Bölgede çığ riski devam ettiği için sürücülerin dikkatli olunması noktasında uyarılar da bulunuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Artvin Haberleri

Artvin’de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 4 Afgan Yakalandı
Artvin’de Yol Ortasında Yavrularını Emziren Dağ Keçisi Cep Telefonu Kameralarına Yakalandı
Kamyon Dereye Uçtu, Kaza Anı Kamerada
Artvin’de P2 Yamaç Paraşütü Eğitimi Tamamlandı
Artvin’de "herkes İçin Futbol Şenliği" Gerçekleştirildi